Saraylar milli, işletenler AKP’li

Saraylar milli, işletenler AKP’li
21 Kasım 2014 09:23

TBMM Başkanlık Divanı dün Cemil Çiçek başkanlığında toplandı.

 

 

Meclis’e bağlı İstanbul’daki Milli Saraylar’a ait kafe ve restoranları, AKP’li yöneticilerin amca-hala oğlu gibi yakınları kapıştı. Yıldız Sarayı’ndaki bin kişilik gözde mekanı Süleyman Soylu’nun akrabası kaptı.

 

 

TBMM Başkanlık Divanı dün Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. CHP’li üyeler Malik Ecder Özdemir ve Rıza Yalçınkaya, Meclis’e ait kafeterya ve salonları gündeme getirdi. Divan üyeleri, Milli Saraylar bünyesinde işletilen 10 kafeterya ve restoranın 4’ündeki usulsüz işletme iddialarını gündeme getirdi. İstanbul’da incelemelerde de bulunan CHP’li Yalçınkaya ve Özdemir, Meclis’in nasıl zarar ettirildiğini belgelerle ortaya koydu.

 

 

ELEKTRİK-SU MECLİS’TEN

 

 

Milli Saraylar’da 4 restoranın kanuna uygun olmayan yöntemlerle konsinye yöntemi adı altında yandaş firmalara verildiği, firmaların kârını ise ‘fahiş maliyet-fahiş satış’ sistemiyle perdelediği tespit edildi. Suyu, elektrik, ısınma ve vergi masrafları Meclis bütçesinden ödenen lüks restoranları işleten isimler de AKP’lilerin akrabası çıktı.

 

 

SOYLU’NUN AMCAOĞLU ÇIKTI

 

 

Yıldız Parkı içindeki 1000 kişilik mekanın işletmesini geçen yıl alan Mehmet Soylu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun amcasının (Neşat Soylu) oğlu. Dolmabahçe Saat Kule Kafeterya ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın halasının oğlunun çocuklarına emanet. Küçüksu Kasrı’ndaki mekan ise Albayraklar’ın dünürünün çocukları tarafından işletiliyor.

 

 

KAYDI OLMAYAN ŞİRKET

 

 

Beşiktaş Yıldız Park’ın işletme hakkı verilen Mehmet Soylu’nun şirketiyle ilgili iddialar dikkat çekiyor. CHP’li Rıza Yalçınkaya’nın araştırmasına göre şirketin ne ticaret kaydı var ne de adresinde böyle bir tabela bulunuyor. İhaleden 5 ay sonra Vera Yıldızpark adıyla kuruldu. Mekanın tüm masrafları Meclis’ten karşılanıyor. Ayrıca 3 TBMM personeli burada da görev yapıyor.

 

 

CEMİL ÇİÇEK İNCELETTİRECEK

 

 

İşletmenin maliyet ve satışlarla ilgili Meclis’e verdiği bilgiler kuşkulu. Örneğin bir levrek ızgaranın maliyeti 32 lira, satışı ise 38 lira. Bir bardak ayranın maliyeti 2.5 lira, satışı ise 4 lira. 1 şişe sodanın maliyeti 2.5 lira, satışı da 4 lira.

 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, işletmelerin TBMM tarafından oluşturulacak bir tahkikat komisyonu ve Sayıştay tarafından da incelenmesini istedi. Ayrıca bundan sonra bu restoran ve kafeteryaların akıbetinin ne olacağı da ayrıca 4 milletvekili tarafından yerinde yapılacak inceleme sonrasında belli olacak. Yapılacak araştırmaya göre, tartışmalı ihalelerin iptal edilmesi gündemde…

 

 

Kaynak: Sözcü / Veli Toprak