‘Saray’ın faturaları ağır, ATO açıklasın’

‘Saray’ın faturaları ağır, ATO açıklasın’
18 Aralık 2014 16:58

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 300 kalem faturasını ATO’nun onayladığını iddia ederek, resmi yazı ile faturaların bir adet kopyasını istediklerini belirterek, “Kaçak Saray’ın faturası ağır, ATO’nun onayı da bu ağırlığı kaldıramaz. Faturalar ağır, ATO açıklasın” ifadelerini kullandı.

 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ait 300 kalem faturayı onayladığını ileri sürerek buna tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi konuya ilişkin, “Faturalar ağır, ATO açıklasın” dedi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklama yaparak, “AOÇ’de hukuka rağmen, yasadışı şekilde inşa edilen Başbakanlık Hizmet Binası nam-ı diğer Kaçak sarayın maliyeti oldukça yüksek. ATO 300 kalem faturayı onayladığını söylüyor, onaylamak yetmez, 300 kalem faturanın bedellerini kamuoyuyla paylaşmak durumundalar. ‘ben gördüm faturalar yüksek değil’ denecek zamanı çoktan geçtik. Belgeleri açıklasınlar, piyasa fiyatlarıyla karşılaştıralım. Şeffaflık en önemli güvenilirlik kapısıdır” diye konuştu.

 

“ATO KAÇAK OLARAK İNŞA EDİLEN, TÜRKİYE HALKINA KESİLEN HUKUKSUZLUK FATURASINI DA ONAYLADI MI?”

 

Candan, resmi yazı ile faturaların bir adet kopyasını istediklerini belirterek, “Kaçak Saray’ın faturası ağır, ATO’nun onayı da bu ağırlığı kaldıramaz. Atatürk’ün vasiyeti ihlal edildi, kentin yeşil aksı nefesi kesildi, 3000 ağaç kesildi, yurtdışından tanesi 3 bin avrodan 280 tır ağaç getirildi. Metrekaresi 100 avrodan 4000 metrekare halı dokundu. 1.Derece doğal sit alanı, tarihi çekirdek alan, cumhuriyetin özgürlükçü değerleri, hukuk katledildi. Fatura bize kesildi. Siz hangi faturayı onayladığınızın farkında mısınız ? ATO kaçak olarak inşa edilen, Türkiye halkına kesilen hukuksuzluk faturasını da onayladı mı?” dedi.