Saray kararnamesi ile kampus tarih oldu

Saray kararnamesi ile kampus tarih oldu
13 Ağustos 2018 17:30

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, MÜ Nişantaşı Kampus alanı ranta açıldı.

 

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ve Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampusu’nun yer aldığı 26 dönümlük araziye konut ve ticari birimler yapılmasını sağlayan imar planı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle onaylandı.

 

İstanbul’un en değerli yerlerinden birinde bulunan Marmara Üniversitesi’nin İletişim ve Diş Hekimliği fakültelerinin bulunduğu Nişantaşı Kampusu 2016 yılında Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi ve TOKİ tarafından imzalanan protokolle TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ de protokol kapsamında dağınık halde bulunan Marmara Üniversitesi yerleşkelerinin bir araya getirilmesi amacıyla Maltepe’deki Kenan Evren Kışlası arazisini Marmara Üniversitesi’ne devretti. Bu arada arazi üzerindeki taşınmazlar “Riskli Yapı” kapsamına alındı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen şubat ayında yapılan yeni imar planıyla da arazideki“Üniversite Alanı” fonksiyonu kaldırılarak “Ticaret+Konut” ve “Park” fonksiyonları getirildi. Konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı da 5 kat olarak belirlendi. Arazinin bitişiğinde Ihlamur Kasrı Doğal ve Tarihi Sit Alanı bulunuyor.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önceki gün hazırlanan yeni imar planını onaylayarak askıya çıkardı. İmar planına ilişkin bakanlığın sitesinde “İmar Uygulaması 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. (k) maddesi uyarınca Bakanlık Makamının 08.08.2018 tarih ve E.139327 sayılı Olur’u ile onaylanmıştır” denildi. Söz konusu imar planına 8 Eylül’e kadar itiraz edilebilecek.

 

 

 

Kaynak: Hazal Ocak/Cumhuriyet

Saray kararnamesi ile kampus tarih oldu