Şarampole yuvarlanıp alev alan otomobil, ormanı yaktı

Şarampole yuvarlanıp alev alan otomobil, ormanı yaktı
25 Ağustos 2014 19:22

Bodrum’da, şarampole yuvarlanarak alev alan otomobilin sürücüsü Yusuf Umur Taşkın son anda çıkarak canını kurtarırken, alevler yakındaki ormanlık alana da sıçradı.

 

Yangın, itfaiye ve Bodrum Orman İşletme Şefliği ekipleri tarafından söndürüldü.

 

İzmir’den Bodrum a tatil için geldiği öğrenilen Avukat Yusuf Umur Taşkın, saat 12.30 sıralarında kullandığı 35 AR 6952 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini Bodrum-Milas Karayolu, Güvercinlik Mahallesi yakınlarında kaybetti. Savrulan otomobil, şarampole yuvarlanıp, alev aldı. Şans eseri kazayı yara almadan atlatan Taşkın, kendi imkanlarıyla otomobilden çıkarak canını kurtardı. Kısa sürede otomobili saran alevler, yakındaki çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana sıçradı. Taşkın’ın haber vermesi üzerine bölgeye, 3 itfaiye aracı, Bodrum Orman İşletme Şefliği’ne ait 3 arazöz, 1 helikopter ve 20 orman işçisi sevk edildi. Alevler, yaklaşık yarım saatlik bir çaba sonucunda söndürülürken, 4 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Otomobil ise kullanılmaz hale geldi. Otomobil sürücüsü Taşkın, tedbir amacıyla sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

 

Kaza yapan otomobilin neden olduğu yangın, tesadüfen olay yerinden geçen ve bir otelde çalıştıkları öğrenilen Mustafa Kandemir ve Emrehan Dalkan tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Polis, kaza ve yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.