Sapık başkiskopos, çocuklarla seks yapmış

Sapık başkiskopos, çocuklarla seks yapmış
26 Ağustos 2014 13:03

Dominik Cumhuriyeti Katolik Başpiskoposu Josef Wesolowski, Focus dergisinin bir haberine göre, yıllarca çocuklarla seks yapmış.

 

SAPIK BAŞPİSKOPOS, ÇOCUKLARLA SEKS YAPMIŞ

 

İddiaya göre, çocukların fakirliklerinden yararlanan Başpiskopos, sara hastası bir çocuğa seks karşılığı ilaç parasını ödedi. San Domingo’da sahilde bir rezidansta oturan Başpiskopos’u ada halkı “İtalyan” diye adlandırırken, o kendini “Josie” olarak tanıtmış ve kurbanlarını ayakkabı boyacısı gençler arasından seçmiş. Önce ayakkabılarını boyatan “Josie”, gençlere çırılçıplak yüzmeleri karşılığı 10 dolar veriyordu. Gençler yüzerken kendi kendini tatmin eden Başpiskopos, bazen daha fazla ödeyip, daha fazla aktif aksiyon istiyordu. Vatikan’ın Dominik Cumhuriyeti Temsilcisi ve diplomat kabul edilen Başpiskopos Wesolowski, 2008 ile 2013 yılları arasında en az 7 çocuğa kiliseye ait mekanlarda tecavüz etti. Vatikan, olayın ortaya çıkması ile merkeze aldığı 66 yaşındaki Başpiskopos Josef Wesolowski’yi görevden alıp, 2014 Haziran’ında tüm unvanlarını iptal etti.
Hakkındaki dava süren eski Başpiskopos’u karar çıktığında 12 yıla kadar hapis ve 200 bin dolara kadar para cezası bekliyor. Eski Başpiskopos’a kendi ülkesi olan Polonya’da da dava açılırken, Vatikan iadesini kesinlikle reddediyor.