Samsun’dan Trabzon’a İmamoğlu!

Samsun’dan Trabzon’a İmamoğlu!
20 Mayıs 2019 10:36

Ne mutlu bize ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu için 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a ilk adımı atmasının 100. Yılını kutlama şansını yaşadık.

 

 

Orhan Uğuroğlu/ Yeniçağ

 

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran ve kurtuluş savaşını yöneten o gazi Meclis 29 Ekim 1923’de de “Cumhuriyet” ilan etti.

Allah ömür verirse 29 Ekim 2023’de de Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız.

Değerli okurlarım,

Rahatsızlığım nedeniyle dün yazımı yetiştiremedim, sizlerden özür dilerim.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun ilk adımı büyük Türk milletine hayırlı ve uğurlu olsun.

İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır.

TEVFİK GÖKSU

Adını, sanını, unvanını bilemedim Mehmet Tevfik Göksu adlı kişinin.

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçilince Meclis toplantısında AKP Grup Başkanvekili olduğunu öğrendim.

Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından, bu Göksu TV’lerden de yayınladığı görüntülerde “Yunanistan’da “İstanbul’u Yunan kazandı” şeklinde haberler çıktı” diyerek İmamoğlu’nun da Trabzonlu olduğunu hatırlatarak, “Eee, hesap büyük” diyor.

Değerli okurlarım,

Buradan cumhuriyet savcılarına soruyorum:

AKP’lilerin suç işleme özgürlüğü mü var?

Ben savcılara hatırlatayım.

5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 2014 yılında değiştirilen “Nefret ve Ayrımcılık” başlıklı 122. Maddesi şöyle:

a) “Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle;

b) Bir kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını, engelleyen kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türk Ceza Kanunun 122. Maddesini açıkça ihlal etmiştir.

Dedesi İstiklal savaşı gazisi olan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nu bırakın bir kenara tüm Trabzonlular hakkında attığı iftira ile Göksu “insanlık suçu” ve “Nefret ve Ayrımcılık suçu” işlemiştir.

Buradan cumhuriyet savcılarına bir kez daha soruyorum:

AKP’lilerin suç işleme özgürlüğü mü var?

19 Mayıs 2019’un yani ilk adımın 100. Yılında bu sözleri ve bu benzetmeyi eğer AKP’li dışında herhangi bir vatandaş ya da bir CHP’li ya da İYİ Partili yapsa idi,

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan derhal cumhuriyet savcılarını göreve çağırırdı,

- Erdoğan açılacak davanın, “savcısıyım” der ve avukatlarına bu davaya müdahil olma talimatı verirdi.

- AKP sözcüsü Ömer Çelik günde birkaç kez basın açıklaması yapar tüm yandaş TV’ler canlı yayınlardı.

- O kişi sabah saat 05,00’de polis baskını ile evinden alınır, savcılık tarafından “tutuklanma” talebi ile mahkemeye sevk edilir ve hemen tutuklanırdı.

- Yandaş medya aklınıza hayalinize gelmeyecek ifadelerle yazılı medyada ve televizyonlarda yargısız infaz yaparlardı o kişi hakkında.

Değerli okurlarım,

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Esenler Belediye Başkanı AKP’li Tevfik Göksu’ya şu sözlerle çok sert tepki gösterdi:

“Halkı açıkça kin ve düşmanlığa tahrik eden, bölücülük ve nefret suçu işleyen Tevfik Göksu’nun bu aşağılık tavrı ve sözleri; bilinçaltında sakladığı Trabzonlu düşmanlığının, Karadenizli düşmanlığının ve nihayet Türk düşmanlığının apaçık bir göstergesidir.

Tevfik Göksu’nun İmamoğlu ve Trabzonlulara yönelik düşmanca tavrı ve sözlerinin “İstiklal harbinde keşke Yunan galip gelseydi” diyen alçak zihniyetten hiçbir farkı yoktur. Vakit hesap vaktidir; Tevfik Göksu, adalete, millete ve tarihe hesap verecektir.”

19 Mayıs 1919’dan 19 Mayıs 2019’a geldiğimiz 100. Yılımızda ve Samsun’dan Trabzon’a uzanan demokrasi yolumuzda Ata’mızı şükranla, minnetle anıyorum…

Ekrem İmamoğlu ve Trabzonlular başta tüm Karadenizlilere “Göksu hakkında suç duyurusunda bulunun” çağrısı yapıyorum…

 

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/samsundan-trabzona-imamoglu-51982yy.htm