Şamil Tayyar’dan FLAŞ açıklamalar! Erdoğan ‘başkan’ olacak Gül tasfiye mi edilecek?

Şamil Tayyar’dan FLAŞ açıklamalar! Erdoğan ‘başkan’ olacak Gül tasfiye mi edilecek?
16 Nisan 2014 12:57

Şamil Tayyar, Gül’ün son Cumhurbaşkanı olacağını, Erdoğan’ın ise ilk Devlet Başkanı olacağını iddia etti.

 

Geçen hafta yaptığı “Abdullah Gül’ün AKP’ye dönmesini doğru bulmuyorum” diyen AKP Milletvekili Şamil Tayyar’dan Köşk seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.

 

Şamil Tayyar, “Sayın Başbakanımız Allah kısmet olur aday olursa, Sayın Gül son cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk devlet başkanı olur.” iddiasında bulundu.

 

Gül’ün neden partiye dönmemesi gerektiğine ilişkin olarak da Şamil Tayyar şu ifadeleri kullandı:

 

“Ben ‘Gül partinin başına dönmesin’ diyorum çünkü Sayın Gül parlamenter sistemden yana, başkanlık modeline karşı. Başbakan başkanlık modeline geçiş için yolculuğa çıkıyorsa parlamenter sistemi isteyen bir başbakanla geçişi yapamazsınız. O zaman bu senkronizasyonun sağlanması için Başkanlık Sistemini içselleştirmiş bir kişinin AK Parti’nin başında olmasında yarar var”

 

Tayyar’ın bu açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan her ne kadar daha konuşmadık dese de “bazı kişiler üzerinden” tartışmanın başladığı, tarafların birbirlerini yokladığı iddia ediliyor.

 

Radikal’den Eyüp Can da dün ve bugünkü yazısında Köşk adaylığı konusunda her iki ismin uzlaştığını ama meselenin “terleyen cumhurbaşkanı-icracı başbakan” noktasında sıkıştığını söylüyordu.

 

Hükümete yakınlığıyla bilinen Beyaz TV’de Erkan Tan’ın programında Şamil Tayyar’ın bu sözleri, önümüzdeki günlerin bu konuda daha da sıcak gececeğini, hararetli tartışmaların yaşanabileceğine işaret ediyor…