Saldırıyı DHKP-C üstlendi

Saldırıyı DHKP-C üstlendi
21 Eylül 2013 18:52

DHKP-C, Dikmen’de Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıyı üstlenirken eylemin Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler için yapıldığı belirtildi.

DHKP-C ile ilgili haberleri ve örgütün açıklamalarını yayınlayan internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Emniyet Genel Müdürlüğü ve ek hizmet binalarına dün akşam saatlerinde düzenlenen saldırı DHKP-C tarafından üstlenildi. Açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü ve ek hizmet binaları olmak üzere üç ayrı noktadan savaşçılarımız tarafından vurulmuştur” denilerek, eylemin Gezi direnişlerinde hayatını kaybeden ve sakat bırakılanlar için yapıldığı ifade edildi.
“Eylem Haziran Ayaklanması’nda katledilen Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, İrfan Tuna, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve nişan alınarak beyni patlatılan, gözü çıkartılan 12 insanımızın, 95 gündür komada olan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın hesabını sormak için yapılmıştır. Savaşmaya devam edeceğiz.”
DHKPC, Muharrem Karataş’ın çatışarak öldüğünü de bildirdi. Açıklamanın sonunda ise “AKP hükümeti, polis ve askerlerin halka zulüm uyguladığı” savunularak, devam edilmesi halinde bu çevrelerin hedefleri olacağı belirtildi.