Şair Küçük İskender hayatını kaybetti

Şair Küçük İskender hayatını kaybetti
3 Temmuz 2019 22:50

Çağdaş şiirin önde gelen isimlerinden Küçük İskender adıyla tanınan, gerçek adı Derman İskender Över, hayatını kaybetti.

 

 

Küçük İskender için, 4 Temmuz Perşembe günü Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.

Küçük İskender’e geçen yıl kanser teşhisi konulmuştu. 55 yaşındaki şair ilerlemiş safhadaki hastalığını Bodrum’daki evinde sürdürdüğü tedaviyle atlatmaya çalışıyordu. Küçük İskender en son “İkinci Waliz” adlı şiir-metin-günlük kitabıyla okurla buluşmuştu.

Küçük İskender, geride bıraktığımız mart ayında arkadaşları Yekta Kopan, Can Bonomo ve Öykü Karayel ile bir araya gelmiş ve keyifli vakit geçirmişti. İskender’in yer aldığı fotoğraf, Bonomo tarafından sosyal medyada paylaşılmış ve Bonomo bu kareye “Ölmeme Günü” notunu düşmüştü.

1562132561551-df

Küçük İskender’in vefat haberini twitter hesabından duyuran yakın dostu Yekta Kopan birlikte çekilmiş bir fotoğraflarını kullandı ve şu ifadelere yer verdi:

“Gözlerim sığmıyor yüzüme Küçük İskender, çok direndin, veda ederken bile direnmeyi öğrettin. Buraya kadarmış. Bütün devrimlerin en huysuz kahkahasıydın. Uğurlar olsun İskender”