Sahte müfettişler denetimde yakalandı

Sahte müfettişler denetimde yakalandı
20 Ekim 2017 10:43

İstanbul’da kendilerini SGK müfettişi olarak tanıtan 3 kişi 23 işyerini dolandırdı. Şüphelileri bir esnafın polisle işbirliği yakalattı.

 

 

Habip Atam / Sözcü

 

 

Polisi harekete geçiren olay Sultangazi’de meydana geldi. İddiaaya göre, kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişi olarak tanıtan 3 kişi, bir işyerine girdi. Sahte müfettişler, işyerindeki evrakları inceledi. Şüphelilerden biri işyeri sahibine, “Size ceza kesilmesi gerekiyor. Evrak eksiğiniz var. Eğer ceza kesmemizi istemiyorsanız, biraz para ayarla, arkadaşlarla siz anlaştırmaya çalışayım” dedi. Aksi taktirde işyerini kafatacaklarını söyleyen sahte müfettişin tehditi üzerine işyeri sahibi bir miktar para verebileceğini söyledi. Müfettişlerden bir gün süre isteyen işletme sahibi, durumu polise bildirdi.

 
PARA ALMAYA GİDERKEN YAKALANDILAR

 

 

Bunun üzerine şüphelilerin yakalanması için plan yapıldı. Sahte müfettişler bir gün sonra telefonla işyeri sahibini aradı. “Denetime geliyoruz hazırlık yapın” dedi. Şüpheliler para almaya geldiklerinde İstanbul Emniyeti’ne bağlı Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Üç şüpheli gözaltına alındı. Sahte müfettiş oldukları anlaşılan şüpheliler Emniyet’e götürüldü.

 
SAHTE DENET ŞANTAJI

 

 

Şüphelilerin daha önce 23 işyerini aynı yöntemle dolandırdığı anlaşıldı. İşletmelerden para alan şüphelilerin daha sonra aynı işyerlerini telefonla arayarak şantaj yaptıkları ve para istedikleri belirlendi. Gözaltına alınan Menderes Ö., Bayram E., İbrahim M.’nin üst aramalarında SGK mühürlü 5 İş Emri yazılı belge, 25 SGK mühürlü İşçi beyanları yazılı belge, 2 Sosyal güvenlik konuları dergisi mühürü basılı makbuz defterleri ve şüpheliler adına SGK dergisi yazılı kimlik tanıtma kartı ele geçirildi.