Sağlıkta ‘dijital’ dönüşüm

Sağlıkta ‘dijital’ dönüşüm
25 Aralık 2017 17:07

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen “Dijital Hastane“ sertifikasyon çalışmaları tamamlandı.

 

 

 

Bağımsız kuruluş HIMSS Avrupa ile imzalanan protokol kapsamında; Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 10 devlet hastanesinin tamamı Dijital Hastane Seviye-6 kriterlerini yerine getirerek “Dijital Hastane” unvanı almaya hak kazandı.

 

TÜM GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, bu sistemle birlikte Hatay’da bulunan tüm devlet hastanelerinin anlık takip edildiğini söyledi. Avrupa’da birçok ülkede bu sistemin kullanıldığını kaydeden Yılmaz şöyle konuştu:

 

“Bu sistem Avrupa’da birçok ülkede kullanılıyor. Çok ayrıntılı bir sistem. Bir nevi dijital kalite sistemi. Hastanede yapılan bütün işlemlerin kâğıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kılıyor. Tüm raporların dijital olarak oluşturulması ve internet ortamda gerekli yerlere gönderilmesine imkân tanıyor, hastanede kayıtların düzenli tutulmasını sağlıyor. Tıbbi işlemlerde olası hataları minimize ediyor. Hastalarla ilgili tanı ve tedavi süreçleri, ilaç dağıtımı, bir çok tıbbi hizmetleri, süreçlerin sağlıklı şekilde kaydedilmesini mecburi tutuyor. Dijital Hastane uygulamasına, merkez ve ilçe ayrımı yapılmaksızın müdürlüğümüze bağlı tüm hastanelerde servis bazlı olarak başladık.”

 

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)