Sağlıkta çağ atladık!

Sağlıkta çağ atladık!
1 Ekim 2015 11:31

Numune Hastanesi’nde iş makineleri, matkap, spral sesleri, dökülen camlar ve hijyen sağlanamayan ortamda hasta bakılıyor. Hastane yönetimi soğuklara ise, pencereleri karton örterek önlem aldı.

 

 

Birgün / Serbay Mansuroğlu

 

 

İstanbul Kadıköy’deki Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde bir ay önce yenileme ve tadilat gerekçesiyle inşaat çalışmaları başladı. İnşaat çalışmalarının devam ettiği alanlarda hasta kabul ve muayene işlemleri devam etti. Sağlık çalışanları iş makineleri, matkap, spral sesleri ve hijyen sağlanamayan çalışma koşulları arasında hasta baktı. İnşaat çalışmalarının başlamasının ardından oluşan huzursuzluk nedeniyle Acil Servis’te çalışan 4 asistan hekim istifa etti.

 

 

Yağıştan sonra #gınageldi

 
Son olarak hafta başında başlayan yağışlı ve serin havalar hastane çalışanlarını isyan ettirdi. Hastanede çalışan bir grup asistan hekim, pencerelerden giren soğuk havaya karşı hastane yönetiminden önlem almasını istedi. Hastane yönetimi çare olarak kırık dökük camları karton ve bez ile örttü.

 

 

Çalışanlar ne yaptı?

 
Gerek güvenlik, gerek gürültü, gerekse çalışma koşullarına dair hastane yönetimiyle görüşmeler yapıldı. Yönetim herhangi bir adım atmadı. Ses izolasyonunun sağlanması, ısınma, güvenlik düzenlemeleri öncelikli talepler. Yönetim çözüm için adım atmayınca yaşananlar üzerine sosyal medyada #GINAGELDİ başlığıyla seslerini duyurmaya çalıştılar. Çalışanlar şimdilik iş bırakma, grev gibi konuları tartışmıyor. Öncelik yönetimle diplomasi trafiği ile sorunu çözmek. Çalışanların bir kısmı, “Yapacak bir şey yok. Açık kalmak zorundayız. Başka bir yerde hizmet vermemiz mümkün değil? Yanımızda yer alacak kimse yok” diyor.

 

 

Adım atıldı mı?

 
Kapasitede azalmaya gidilmedi. İnşaat öncesi ne kadar hasta alınıyorsa, yine o kadar hasta acile başvuruyor. Hastanede poliklinik sayısı azalmadı. Ambulans sayıları azaldı. Ama 112 komiteye resmi yazı yazılmamış. Şifahen “meslektaş ricası”yla sağlanan bir azalma var. Penceresiz, soğuk Yeşil Alan kapatıldı. Yeşil alan polikliniği ortopediye alındı. Ortopedinin akibeti henüz belirsiz.