Sağlıklı bir dişe sahip olmanın püf noktaları!

Sağlıklı bir dişe sahip olmanın püf noktaları!
4 Mayıs 2018 11:30

Dişler insanların hem dış görünüşlerine etkiler hem de psikolojisini. Güzel bir gülüşe sahip olabilmek için dişlerin düzenli bir bakıma ihtiyacı vardır.

 

 

Bu bakım yapılmadığı takdirde İnsanlar kendilerini sağlığı açısından kötü hissedebileceği gibi güzel bir gülüşe sahip olamayacakları için özgüvenleri de olmayacaktır. Bursa Diş Doktoru sağlıklı bir dişe sahip olmanın püf noktaları sizlerle paylaşıyor. Sizlerde inci gibi beyaz bir dişe ve sağlıklı bir gülüşü sahip olmak istiyorsanız, dişlerinize gereken önemi vermelisiniz.

 

Çarpık ve Sağlıksız Dişler Kaderiniz Değil

 

Bursa Diş Doktoru bu konuda hastalarına sağlıklı dişleri vaat edebiliyor her türlü tedavinin her türlü dişe yapılabileceğinin de altını çiziyor. Dişçi korkulacak bir yer değildir, insanların çoğu dişçilerden korktuğu için tedavilerini aksatmakta ve diş kaybı yaşamakta. Diş kaybı yaşamak sonrasında daha zor işlere sebebiyet vereceği için her hangi bir diş probleminde ihmal edilmeden doktora gidilmelidir.

 

Dişlerimizi Nasıl Fırçalamalıyız?

– Ağız ve diş sağlığı için önemli olan ilk noktanın dişlerimizi fırçalamak olduğunu unutmamamız gerekiyor. Günde düzenli olarak iki kez fırçalanan diş diğer dişleri nazaran her zaman daha sağlıklı olur ama burada dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar var. Dişlerimizin daha temiz olacağını düşündüğümüz için sert bir fırça kullanmamalıyız. Kullanılan sert fırçalar dişleri çizer ve minelerine zarar verir.

– Temiz olacağı düşüncesi ile dişlerimizi günde 4-5 kere de fırçalamak yanlıştır. Kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce fırçalamak en doğrusudur. Çok fırçalanan dişte aşınma çok olur.

– Dişler 45 derecelik bir açıyla fırçalanmalı ve her gün aynı saatte aynı rutinde fırçalanmamalı. Aynı rutinde fırçalanan dişte her zaman aynı yerler temizlenir. Dişler fırçalanırken farklı şekillerde fırçalanmalıdır.

Dişinizi Fırçalarken Dilinizi de Fırçalayın

Ağız ve Diş Sağlığı konusunda önemli olan ve çoğu insanın da bilmediği bir nokta, diş fırçalarken aynı zamanda dilinde fırçalanması gerektiğidir. Dil ıslak ve sıcak bir organ olduğu için bakteri oluşumunda büyük bir rol oynar. Dişler fırçalanırken dil bastırmadan hafif bir şekilde fırçalanırsa bu hem ağız kokusuna engelleyecektir, hem de ağız sağlığı için önemli bir adım olacaktır.

Koru Diş Kliniği Bursa diş hekimi diş şikayetleriniz için hizmet verdiği ortodonti, implant, diş cerrahi, kanal tedavisi, dijital panoramik, çocuk diş hekimliği, estetik diş hekimliği, periodontoloji, diş beyazlatma, estetik kompozit dolgu ve protez kron köprü alanlarında hasta kabülüne başlamıştır.