‘Sağlık konusunda tamamen zıt açıklamalar ile yurttaşlar farklı yönlendiriliyor’

‘Sağlık konusunda tamamen zıt açıklamalar ile yurttaşlar farklı yönlendiriliyor’
25 Ocak 2018 10:13

Televizyon kanallarında, özellikle sağlık konusunda uzmanlar tarafından verilen çelişkili bilgiler ve aynı konularla ilgili zıt açıklamalar vatandaşların kafasını karıştırırken, CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

 

 

 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, televizyonlarda ve internet haber portallarında özellikle sağlık alanında uzman olduğu söylenen kişiler tarafından halka çeşitli bilgiler verildiğini belirterek, “Zaman zaman aynı konuda bir TV kanalında uzman tarafından verilen bilgi, başka bir TV kanalında başka bir uzman tarafından verilen bilgi ile uyuşmadığı gözlenmektedir. Hatta tamamen zıt açıklamalar ile yurttaşlar farklı yönlendirilmektedir” dedi.

 

 

Herhangi bir hastalık karşısında bir uzmana göre mutlaka yapılması gereken uygulamaların, başka bir uzmana göre kesinlikle yapılmaması gereken uygulama olarak anlatıldığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, bu tür açıklamalar vatandaşlar arasında çelişkilere neden olduğunu ifade etti.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şeker hastası olan biri için bir TV kanalında, uzman doktor tarafından önerilen tedavi yönteminin, başka bir TV kanalında çok sakıncalı olduğunun anlatılabildiğine dikkat çekerek, “Tansiyon hastası bir vatandaş için bir TV kanalında önerilen beslenme biçimi, başka bir TV kanalında çok daha farklı bir şekilde izah edilmektedir. Hemen her gün ve günün neredeyse her saati bazı TV kanallarına çıkan uzman doktorların anlattıkları, birbirleriyle uyumluluk göstermemekte, bu durum zaman zaman vatandaşların farklı ve tehlikeli bir yöne sevk edilmesine neden olmaktadır” diye konuştu.

 

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde “Özellikle sağlık konusunda TV kanallarında ve internet haber portallarında kamuoyunu yönlendirici bilgiler konusunda bir kısıtlama ya da düzenleme getirilmesi düşünülmekte midir?” şeklindeki soruya da yanıt verilmesini istedi.