Sağlık için hasta yatağı teknolojisi

Sağlık için hasta yatağı teknolojisi
27 Haziran 2019 16:42

Sağlıklı olmak ve sağlığı korumak, kuşkusuz herkesin istediğidir.

 

 

Ancak sağlığa erişmek ve onu korumanın her zaman bir maliyeti olmaktadır. Herhangi bir sağlık problemi yaşandığında, fiziksel ve psikolojik acının yanında, kişinin zamanını ve ekonomik durumunu dahi etkileyen bir süreç başlamaktadır. Bu durumu gidermek veya mümkün olan en az zararla atlatabilmek adına geçmişten günümüze çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmıştır. Ancak gelişen teknoloji, insan hayatını kolaylaştırarak, hastalık ve sakatlıklarda bile geleneksel yöntemlerin sağlayamayacağı faydalar sağlamaktadır.

Tedavilerde Yatağın Önemi

Yatak, insan yaşamında oldukça önemli bir yeri olan ve evler için özenle seçilen bir eşyadır. Günlük istirahat kullanımı haricinde sağlık sorunları yaşandığında, kişinin tüm zamanı yatağa mahkûm bir şekilde geçmektedir. Basit rahatsızlıklarda, yatakta istirahat süresi oldukça kısa iken, çok daha ciddi sağlık sorunlarında kişi, hastanede veya evde olması fark etmeksizin, uzun bir süre yatakta kalmak mecburiyetindedir. Bu gibi durumlarda evlerde geleneksel olarak hasta yatağı hazırlanmakta ve hastanın ihtiyaçlarına bu yatak ile yardımcı olunmaya çalışılmaktadır.

Hasta Yatağı Gereksinimi

Geleneksel olarak kullanılan ve basit bir yapısı olan yataklar, hastaların ihtiyaçlarına cevap vermekten oldukça uzaktır. Ayrıca ortopedik olmadığından uzun süre hareketsiz kalmaya mecbur olunan durumlar için kesinlikle uygun değildir. Bununla birlikte her ne kadar düzenli olarak çarşaf ve nevresim değiştirilmiş olsa da hastanın hijyeni açısından sakıncalı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle hem hastaların günlük ihtiyaçlarına cevap verebilecek, hem tedavi sürecini hızlandıracak hem de hastanın hareket yeteneğini kalıcı olarak kısıtlayan hastalıklarda onun bakımı kolaylaştıracak bir yatağın kullanımı şarttır. Bu durum, özel olarak tasarlanmış, hasta karyolası olarak da bilinen tıbbi bir yatak üretimine sebep olmuştur.

Havalı Hasta Yatağı

Sağlık sorunları, geçmişten günümüze çok çeşitli sayıdadır. Kimi zaman ani bir hastalık, kimi zaman beklenmedik bir kaza sonucu kişi, ne yazık ki hayatına kaldığı yerden devam edememektedir. Hatta bu tür durumlarda kişisel ihtiyaçlarını karşılayamadığından, bir bakıcının yardımına ihtiyaç duyabilmektedir. Ayrıca doğuştan gelen bazı sağlık sorunları da bu gibi durumlara yol açabilmektedir. Özellikle kısmi veya bütünsel felç rahatsızlıklarında, hasta vücudunun belirli bir kısmını veya tamamını hareket ettiremediğinden, kişisel ihtiyaçlarını tek başına giderememektedir. Hatta hareketsiz edememesi sebebiyle, vücudunun sürekli olarak yatak ile temasından kaynaklı olarak ”yatak yaraları” oluşabilmektedir. Bu sorunun yaşanmaması adına her ne kadar hastanın bakıcısının hastayı düzenli olarak hareket ettirmesi sağlansa da, vücudunun belirli kısmını hissetmeyen hasta, tam olarak hangi bölgesinden rahatsız olduğunu da ifade edememektedir. Bu nedenle özel bir yatak ve yatak yüzeyi ihtiyacı doğmaktadır. Bu ihtiyaç sebebiyle firmamız, havalı hasta yatağı çözümü sunmaktadır. Bu yataklar, adından da anlaşılacağı üzere hava ile dolu olan özel yapısı sayesinde hastanın vücut ağırlığının yatağın yüzeyine dengeli bir şekilde dağılarak, hastanın vücudunun belirli kısımlarının ağırlıkla ezilerek yara oluşmasını önlemektedir.

Hasta Yatağı Modelleri

Kurulduğu tarihten bu yana, hasta yatakları konusunda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan firmamız, çeşitli sağlık sorunlarında ortaya çıkan hasta ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, farklı modellerde hasta yatağı çözümleri sunmaktadır. Yatak modellerimiz içerisinde en çok bilinen modellerden biri olan elektrik motorlu hasta yatakları, özellikle hareket kabiliyetini geçici veya kalıcı olarak yitirmiş olan hastalarımız tarafından talep edilmektedir. Bu yataklar, kendi başına hareket edemeyen hastaların, bakıcı yardımıyla ve zahmetli bir süreçle ihtiyaçlarını gidermelerini kolaylaştıracak özelliklere sahiptir. Bir kumanda aracılığıyla ve elektrik enerjisi ile herhangi bir fiziksel güce gerek duyulmadan otomatik hareket kabiliyetine sahip olan bu yataklar, hastayı incitmeden, onun hareketini sağlamaktadır. Bunun dışında, manüel olarak kullanılan motorsuz yataklarımız da bulunmakla birlikte, evlerde kullanılmak üzere ahşap kenarlıklarla tasarlanan dekoratif özellikli hasta yataklarımız ve çocuk hastalar için özel olarak tasarladığımız modellerimiz de mevcuttur. Ayrıca ürettiğimiz bu yataklar, serum veya lazımlık aparatları ve korkuluklar gibi hastalarımızın hayatını kolaylaştıran ek özelliklere de sahiptir.

Hasta Yatağı Fiyatları

Firmamız hasta yatağı fiyatı konusunda, gerek ülkemiz şartları gerekse hastalarımızın ekonomik durumlarını göz önünde bulundurarak, her bütçeye uygun olacak şekilde düzenlemiştir. Ayrıca satın almak tek seçenek olmayıp, istenildiği takdirde hasta yatağı kiralama hizmeti de sunmaktayız. Ücretsiz hasta yatağı gönderimi ve kurulu yapılmakta ve satış öncesinde ve sonrasında müşterilerimize yardımcı olmaktayız.

Kaynak: https://www.hurriyetmedikal.com