Sağlık Bakanlığı’nın sır cihazları Meclis gündeminde! CHP’li Çıray: Analiz cihazları Beştepe için mi?

Sağlık Bakanlığı’nın sır cihazları Meclis gündeminde! CHP’li Çıray: Analiz cihazları Beştepe için mi?
1 Mart 2015 11:18

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kimyasal tetkik cihazlarını Meclis Gündemine taşıdı. Gaz kromatografisi/kütle spektroskopisi cihazlarının Sağlık Bakanlığı tarafından alındığını belirten Çıray, “Bu cihazlar Cumhurbaşkanlığı Beştepe kampüsünde mi kullanılacaktır?” diye sordu.

 

 

ANALİZ İÇİN KULLANILIYOR

 

 

Çıray, cihazların her bir bileşenin yapısal olarak tanımlanmasında yardımcı olduğunu belirterek, “Cihazların Düşük miktarlardaki örneklerin tanımlanması, güçlü yapısal analiz, hızlı analiz süresi gibi önemli avantajları bulunmaktadır” dedi. Çıray, alınan cihazların kimya alanında gazların, uçucu maddelerin, zehirli maddelerin, uyuşturucuların, steroidlerin, ilaçların, gıda maddelerinin ve petrol ürünlerinin analizleri ve ayrılmasında kullanıldığını belirtti. Çıray, söz konusu cihazların adli tıpta ve uyuşturucu madde analizinde de sık kullanıldığını kaydetti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Çıray, şunları söyledi:

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN Mİ?

 

 

“Bakanlığınız tarafından alımı yapılan Gaz kromatografisi/kütle spektroskopisi cihazı ve ekleri cihazlar kamuoyunda ‘Kaçaksaray’ diye bilinen Cumhurbaşkanlığı Beştepe kampüsünde mi kullanılacaktır?

 

 

SONUÇLAR AÇIKLANACAK MI?

 

 

Bu cihazların alımında örtülü ödenek kullanılmış mıdır? Başkanlık sistemi ile yönetilen ABD’de başkanların sağlıklarını ilgilendiren bilgi ve bulgular kamuoyuna açıktır. Bu cihazlarla yapılacak olan Cumhurbaşkanı ile ilgili analizlerin sonuçları kamuoyuna açıklanacak mıdır?”