Sağlık Bakanlığı’ndan Ebola açıklaması

Sağlık Bakanlığı’ndan Ebola açıklaması
26 Ağustos 2014 10:39

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ebola şüphesiyle gözlem altına alınan İtalyan kadın hastanın Ebola virüsü taşımadığı bildirildi.

 
Açıklamada şöyle denildi:

 
“Nijerya’dan THY Uçağı ile gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan hastanın yapılan ileri tetkikler sonucunda Ebola virüsü taşımadığı tespit edilmiştir.

 
İtalyan uyruklu 23 yaşındaki kadın yolcu yüksek ateş ve kusma şikâyeti nedeniyle Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınarak özel donanım sağlanan 112 Acil Ambulansı ve şeffaf karantina kabini ile İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişti

 
Nijerya’da Sıtma teşhisi konularak tedavisine başlanan hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkikler sonucunda Ebola olmadığı kesinleşmiştir.

 
Genel durumu iyi olan hastanın bugün saat 12.00’te taburcu edilerek İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan İtalya’ya uğurlanması planlanmaktadır.”