Sağlık Bakanı’ndan TTB açıklaması: Biz suç duyusunda bulunduk

Sağlık Bakanı’ndan TTB açıklaması: Biz suç duyusunda bulunduk
30 Ocak 2018 12:00

Sağlık Bakanı Demircan, Türk Tabipler Birliği’ne yönelik operasyon için Sözcü’ye konuştu. Bakan Demircan “Tabipler Birliği kendisine yakışmayan bir şey yapmıştır. Bu Türk tabiplerini temsil eden bir tavır değildir.Aynı zamanda yasal olarak da bize göre suç oluşmuştur. Biz kendileri ile ilgili suç duyurusunda bulunduk bundan ötesi yargının işidir” dedi.

 

 

Zeynep Gürcanlı / Sözcü

 

 

Afrin harekatı için yayımlanan bildiride “savaş bir halk sorunudur” diyen Türk Tabipler Birliği yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildi. Başkan Raşit Tükel dahil 11 kişi gözaltına alındı. Ankara merkezli operasyona ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sözcü’ye açıklamalarda bulundu.

 
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

 

 

Soruşturmaya konu olan suç duyurusunu, Sağlık Bakanlığı olarak kendilerinin yaptığını belirten Bakan Demircan “Biz birarada yaşayan bir milletiz. Birlikte yaşamanın gereği ülkemize bir saldırı olduğunda hep beraber o saldırıya karşı koymalıyız. Yanımızdakiyle etrafımızdakiyle birbirimize güvensizlik içinde olmamalıyız. Tabipler Birliği kendisine yakışmayan bir şey yapmıştır. Bu Türk tabiplerini temsil eden bir tavır değildir. Aynı zamanda yasal olarak da bize göre suç oluşmuştur. Biz kendileri ile ilgili suç duyurusunda bulunduk bundan ötesi yargının işidir.” dedi.

 

Bakan Demircan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yargı bu bildiride suç unsuru bulursa ona göre hareket edilecektir. Elbette bize bu yargı önünde sorumluluk yüklemiştir. Biz bu yüzden suç duyurusunda bulunduk.”

 

http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/saglik-bakanindan-ttb-aciklamasi-biz-suc-duyusunda-bulunduk-2195288/