Sağlığınızdan olmayın

Sağlığınızdan olmayın
22 Ağustos 2019 13:43

Son gelen sigara zamları ile birlikte tiryakiler için aylık sigara kullanım maliyeti bir hayli masraflı olmaya başladı.  Ortalama günde bir paket sigara kullanan bir kullanıcı için ayda ortalama 500tl gibi bir masraf ortaya çıkmaktadır. Sigara kullanımı hem sağlık için hem de bütçe için oldukça zararlı bir alışkanlıktır. Lakin tüm bu etkenlere rağmen sigaraya her geçen gün başlayanların oranıda bir hayli fazla. Kimi zaman arkadaş ortamı ya da küçük yaştakilerin bunu bir büyüklük göstergesi görme ve özenmesiyle sigaraya her geçen gün binlerce insan başlamaktadır. Sigarayla mücadele devlet eliyle de büyük bir gayretle yürütülmektedir. Bazı kullanıcılar sigaraya gelen zammı sigara kullanımını azaltmak ve ulaşılmasını zorlaştırmak amacıyla yapıldığını düşünmektedirler. Bu açıdan bakıldığında gelen zamlar tüketimin azaltılması için etken bir yol olarak düşünülebilir.

 

Fakat tiryakilerin ise zam haberleri bir hayli tepkisine yol açmakta. Zamlarla başa çıkamayan bazı kullanıcılar ise bu alışkanlıkları için farklı yol arayışına girmektedirler. Sigaranın maliyetinden kurtulmak isteyen birçok kişi son zamanlarda elektronik sigara arayışına girmişlerdir. Elektronik sigara sigaraya kıyasla daha az zararlı gibi görünse de kendine has riskler taşımaktadır. Özellikle batarya ile çalışan elektronik sigaralar son zamanlarda sosyal medyada yayınlan videolardan gördüğümüz üzere de patlama riski ile karşı karşıyadır. Bu yüzden elektronik sigara denemeyi düşünen kişiler bunu detaylı bir şekilde araştırmaları gerekmektedir. Birçok farklı elektronik sigara markası bulunmaktadır. Juul Labs Türkiye bunlardan bir tanesi ve kullanıcı yorumlarına göre en güvenilen markalardan bir tanesi durumuna gelmiştir. Resmi olarak satışı yasak olan bu ürünlere kullanıcılar çeşitli internet sitelerinden Juul Türkiye gibi ürünleri sipariş verebilmektedir. Kullanıcılar bu tip ürünleri almadan önce ürünlerin orijinalliğini iyi araştırması gerekmektedir. Batarya, coil, Juul Pod Kartuş gibi tüm yedek parçalarıda internetten temin edilebiliyor. Elektronik sigara çoğu kullanıcıya göre daha az nikotin, katran, zifir gibi zararlı maddeleri daha az içerdiği için daha az zararlı görülmektedir.

 

Tüm bunları bir kenara bırakıp sağlığınız için tüm bu zararlı alışkanlıkları bırakmak için profesyonel destek alabilirsiniz. Hem sağlığınız için hem de bütçeniz için en iyi çözüm sigarayı bırakmaktır. Sigarayı bırakarak geleceğinizi daha sağlıklı şekillendirebilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler dileriz.