Safra kesesi iltihabı ve turunç

Safra kesesi iltihabı ve turunç
20 Ocak 2016 09:10

DEĞERLİ OKUYUCULARIMIZ! Halkın habercisi ailesi olarak, cümle Vatan şehitlerini Rahmetle anarak, sohbetimize başlayayım:

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 2006 Libya-Tripoli: Tripoli’nin batısında narenciye bahçeleri olan ve iyi derecede Türkçe konuşan Timur El Gaffar ismindeki Türk asılı soydaşımızı, narenciye çiftliğinde ziyaret etttiğim de beni çiftlik evinde 3 gün misafir etti. Misafirlik esnasında, çevre köylerden çiftliğe gelip turunç (Yabani portakal) istiyorlardı. Halil Faraç Habre, isminde Türk asıllı birisi çiftlik sahibi Timur soydaşımızdan turunç istedi. Turunçları toplayarak benim yanıma geldi, sen kutsal topraklardan hoş geldin şeref verdin dedi ve tanışma alışverişini yaptık. Kendisine sordum turunçları ne amaçla kullanıyorsunuz? Dedi safra kesesi iltihabı için çok faydalıdır. Tarifini alabilir miyim? Memnuniyetle saygıdeğer soydaşım:

 

REÇETE

1- Malzeme: 25 Adet turunç, 8 demet dereotu, 100 gram taze Zencefil, 4 litre su. Hazırlanışı: Turunçlar ve taze Zencefil ince soyulup mutfak robotu veya blender de çırpılıp püre haline getirilir. 8 Demet dereotu iyice yıkanıp düdüklü tencerede malzemeler pişirilir. Muhallebi kıvamına gelen malzemeler ince bir süzgeçten süzülür. Kullanılışı: Kilosu 55-70 arası olanlar, 100 mlg. (Bir çay bardağı) 70-90 arası olanlar, %50 arttırarak, 1,5 çay bardağı sabah kahvaltısından 30 dakika önce aç karnına içilir. Not: Hazırladığınız safra kesesi içecek bitinceye kadar düzenli devam edin.

UYARI! Reçeteyi kullanmadan önce doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.

 

GÜÇLÜ BİR HAFIZA İÇİN HAVUÇ

 

Libyalı soydaşlarımızın güçlü hafıza için önerileri: Okula giden çocukların daha güçlü bir hafızaya sahip olabilmesi için, Havuç suyunu ve yapraklarını da çorba olarak tüketildiği zaman, hafızanın güçlü olmasında çok etkilidir. Unutulmamalıdır ki, hafıza için düzenli uyku da şarttır.

 

HARRAN OVASI VE TURUNÇ

 

Turunç meyvesi bir mucizedir: Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un bir mesajında, bahar arefesindeyiz; Harran ovası çiftçisi meyveciliğe önem vermelidir çağrısı, bölge için stratejik ve ekonomik önem taşımaktadır! Onun içindir ki, Harran ovasıda ikamet edenler, ovanın ve Türkiye’nin geleceği için turunç meyveciliğinin yapılması sağlık için de önemli bir yere sahip olduğunu unutmamalıyız? Ovadaki çiftçilerimiz imkanları dahilinde en az 30 turunç fidanı dikerek meyve’nin şifasını ve ekonomik faydasını gördükten sonra vazgeçemeyecekleri önemli bir yatırım olacaktır. Turunç meyvesi, yapraklarını dökmeyen, bereket ve oksijen üreten bir meyvedir. Harran ovasında çiftçilik yapanların, yeniliklere yönelmemesi halinde, Allah korusun her an büyük tehlikelerle karşılaşabilirler! onun için bu bahar arefesi fırsatı kaçırılmamalıdır!

 

Cenab-ı Allah’ın lütfettiği ve doğanın verdiği sayısız imkanlarını, Yüce Türk İslam alemi olarak, bu nimetleri düzenli olarak kullandığımız zaman, daima sağlıklı ve mutlu olduğunuzu unutmayınız?

 

Cümle Vatan şehitlerini, T. C.’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

ÖZDEYİŞLER

 

Sözün yararı yoksa söyleme! (Mevlana Hz.)

Rızkı çalışarak Allah’tan ara; şifayı, iradeni güçlendirme ve doğadan ara. (Muhabere Orgeneral Hamza Günalp)

Riyakarlığı, kibirlenmeyi Türk Milletinde görmedim. Görmek de mümkün değil. (Pakistan’lı, Muhammed Tagi Osmani)

Arı bal yapar, yılan zehir yapar, Yüce Türk Milleti de sadakatla Kur’an-ı Kerim’e tapar. (İbrahim Kirazoğlu)

Asıl önemli olan şey, dünkü halimizden üstün olmamızdır. (Hint Atasözü)

Ne okuyup öğrendiğimiz, anne-baba ve öğretmenlerimizden neyi dinlediğimiz önemli değil, neyin hafızamızda kaldığı önemlidir. (Numan Aladağ)

Harran ovasındaki yaşamda esas olan en güzel davranış; vicdan muhasebesiyle devamlılık gösteren dostluklar ve sevgilerdir. (Numan Aladağ)

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun