Saç Protezi

Saç Protezi
24 Ocak 2020 19:56

Alanında uzmanlar tarafından yapılan saç protezi bu alanda ölçülendirme işlemi ve insan saçının belli dokusundan gelişen yöntemlerle üretilerek ve gerekli yapıştırıcılarla saçı olmayan veya seyrek olan saç bölgelerine yerleştirilip şekillendirme işlemi olan yönteme denir. Herhangi bir operasyon gereği duyulmayan ve müşterinin beğenmediği durumlarda geri dönüşü mümkün olan kullanım açısından sorunsuz, hijyenik, dayanıklılık açısından sağlam ve estetik bir görüntü ortaya çıkmaktadır.

 

Protez Saç Kimlere Uygulanabilir?

Protez saç uygulaması, saç dökülmenin veya saç kaybının nedeni ne olursa olsun hiç fark etmeden kadın ve erkek bireylere uygulanan bir yöntemdir. Kemoterapi ve radyoterapi gibi muayene sonucunda saçlarını kaybeden kişiler bile, protez saç uygulaması sayesinde eski saçlarına kavuşabilirler. Saç protezi bu anlamda oldukça önemli bir uygulamadır.

 

Protez Saç Kimlere Yapılmaz?

Protez saç, çok küçük yaşlarda olan çocuk bireylere veya egzama gibi ileri derecelerde kronik cilt rahatsızlıkları olan bireylere yapılmaz. Küçük veya yaşları ilerlemiş olan kişiler için de kesinlikle önerilmez. Protez saç kullanımı ve yapma işlemi sağlık kurallarına uyulacak şekilde olmalıdır.

 

Uygulama Aşamaları Nelerdir?

Saç protezinden memnun kalmak için bu alanda uzman kişilerden destek almak gerekir. Böylelikle hijyen açısından da sağlığınız korunmuş olur.

 

Ölçülendirme

Protez saç ın yerleştirme aşamasının ilk basamağı olan ölçülendirme işleminin kesinlikle hiçbir hata yapmadan ve bunun üzerinden yapılması daha sonraki uygulanacak aşamalar açısından da oldukça önemli rol oynar. Ölçülendirme işlemi saçın olmadığı yerler de simetrik açıdan saç tasarımına uygun bir kalıbı oluşturulur.

 

Yerleştirme

Ölçülendirme aşamasının başarılı olması halinde yerleştirmenin de o kadar rahat yapılmasını sağlar. Bu kısımda ölçülendirilmesi yapılan saç protezinin özel solüsyon yardımıyla önceden kalıbı alınmış bir biçimde kaplayacak şekilde başa sabitlenmesidir.

 

Tasarım

Tasarım aşaması son aşama olup kişinin yüz yapısına ve kişilerin istediği modele göre kesilmesi ve biçimlendirilmesi işlemidir. Profesyonel bir şekilde yapılan saç kesiminden işlem tamamlanır ve sonra da saçlar istenilen şekilde taranabilir ve memnuniyet sağlanabilir. Saç protezi herkesin yaptırdığı ve memnun kaldığı bir işlemdir.

https://www.newhair.com.tr/sac-protezi

https://www.newhair.com.tr/