Saç Bakımı ve Kısa Saç Modelleri için Öneriler

Saç Bakımı ve Kısa Saç Modelleri için Öneriler
6 Aralık 2017 11:15

Bakımlı ve canlı görünen saçlar, bayanların en çok dikkat ettikleri güzellik kriterler arasında yer alır. Günlük yaşam temposu, stres, düzensiz beslenme ve yetersiz uyku saç dökülmelerinin neden olarak gösterilebilir. Çok sık kullanılan fön makinesi ve düzleştiriciler den çıkan ısı da saç gürleştirme ihtiyacının ortaya çıkmasına neden olabilir. Zaman içinde saçını kaybetmekle yüz yüze kalan bayanlar, evde yapabilecekleri basit uygulamalar eşliğinde saç gürleştirme işlemlerinden başarılı sonuçlar elde edebilirler.

 

 

Saçlarda Oluşan Kırıklar Dökülmelerin Nedeni Olarak Gösterilebilir

Islak saçlarda tarama esnasında oluşan kırıklar saçın kalitesinin azalmasına neden olur. Etkili bir saç gürleştirme için tarama işleminin saçlar kuruyken yapılması tavsiye edilir. Düzenli olarak kullanılan bakım ürünlerine karşı gelişen direncin etkisini kırmak için saç gürleştirme amacıyla kullanılan ürünlerin bittikçe yenileriyle değiştirilmesi tavsiye edilir.

Kırılan saç uçları uzamaya çalışan saçların zayıflamasına neden olacağı için kırık aldırma işlemlerinin 3 ayda 1 kere yapılmasına özen gösterilmelidir. Zeytinyağı bilinen en etkili doğal saç gürleştirme ürünüdür. Parlak, canlı, sağlıklı ve göz alıcı saçlara sahip olmak isteyenler doğal zeytinyağı bakımın haftada bir kere uygulayabilirler. Saç gürleştirme kür tarifleri uygulandıktan sonra saçların ılık suyla özenle yıkanması gerekir.

Kaynak : https://www.kadingibi.com/dogal-sac-gurlestirme-yontemleri

Saç Rengi Nasıl Koyulaştırılır?

Kahve, saç rengi koyulaştırma işlemi için kullanılan ve en etkili yardımcı malzemedir. Kahve telvesinden yardım alınarak yapılacak uygulama sayesinde hızlı, kalıcı ve ekonomik bir özüm üretilebilir. Saç rengi koyulaştırma işlemi için kahve kürü tarifinde kullanılacak malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı saç kremi
  • 1 yemek kaşığı kahve telvesi ve
  • İsteğe bağlı olarak uçucu ve aromalı yağlardır.

Saç kremi ve kahve telvesi bir kapta iyice harmanlanır ve hoş kokması için birkaç damla hoş kokulu yağ damlatılır. Hazırlanan saç rengi koyulaştırma kürü tüm saça köklerden uçlara doğru yayılır. Bu aşamada geniş dişli taraklardan yardım alınır. Kafaya duş bonesi takılarak en az yarım saat beklenir. Ilık su ve şampuanla temizlenen saçlarda oluşan farklılık hemen göze çarpacaktır.

Yıpranan saçların daha az boya tuttuğu bilinen bir gerçektir. Hint ve badem yağı karışımı saç rengi koyulaştırma için kullanılan en başarılı tarifler arasında yer alır. İlk kullanımdan sonra etkisi hemen fark edilen yöntemi istenen sonuca ulaşana kadar gün aşırı kullanmak uygundur. Hint yağı saç rengi koyulaştırma için kullanılan en başarılı yardımcı maddeler arasında sayılabilir. Ceviz kabuğu da saç rengi koyulaştırma işleminde kullanılacak doğal bir antioksidan olarak görülebilir. Bu yöntemle çok koyu renkler elde edilemezken saçların mevcut tondan en az bir iki ton daha koyu olacağı söylenebilir.

Kaynak: https://www.kadingibi.com/sac-rengini-koyulastirma

Birbirinden Farklı Yüzler İçin Kısa Saç Kesimleri

Modası hiçbir zaman geçmeyecek olan kısa saç modelleri farklı tarzlara hitap edecek şekilde belirlenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hayalinizdeki modeli bulabilmek ve koruyabilmektir. Etkili bir makyaj ve modayı yakından takip eden bir stille kısa saç modelleri için hayat kurtarıcı tanımı yapılabilir.

Belirlenen saç modeli yaşam tarzının ve hayat görüşünün dışa yansımasıdır. Rahatlığı ve bakım kolaylığı dikkate alındığı zaman her geçen gün daha fazla kadın için kısa saç modelleri tercih ediyor denebilir.

Kullanımı en kolay olan kısa saç modelleri yoğun temposu nedeniyle kendisine çok fazla zaman ayıramayan kadınlar tarafından tercih edilir. Her renk saçta uygulanabilecek olan kısa saç modelleri gerçek bir değişime hazırlanan kadınlar tarafından uygulanır. Cesur bir stil için gerekli olan insanın kendine olan güvenidir. Saç bakımını kolaylaştıracak olan doğal beyazlar ve kısa saç modelleri doğal bir makyajla daha genç bir görünüm için tercih edilebilir.

Kaynak : https://www.kadingibi.com/kisa-sac-modelleri