Saç bakım önerileri

Saç bakım önerileri
13 Ocak 2017 10:31

Hiç şüphe yok ki çevre kirliliğinin had safhaya vardığı günümüzde doğru saç bakımı hem kadınlar hem de erkekler için çok fazla önemlidir.

 

 

 

 

Saçlarımız güzelliğimizin büyük bir parçasıdır ve sağlığımız için de saç bakımına oldukça fazla vakit ayırmalıyız. Hiç kimse yıpranmış bir saç arzu etmez. Öyleyse saçlarımızın daha sağlıklı ve güzel görünmesi için bazı teknikler uygulayarak bakım yapmamız gerekmektedir. Çok da zor olmayan uygulamalar ve küçük nüanslarla saçlarınız eskisinden daha sağlıklı ve canlı, görüntüsü ise muhteşem olabilir.

 
Doğru Tercihler

 
En önemli şey sağlıklı saçlar için doğru şampuanı kullanma gerekliliğidir. Doğru şampuanı seçmek için ise saçınız hakkında bazı detayları bilmeniz yeterlidir. Saçlarınız yağlı ise, fazla kuru saçlar için, ince telli ya da dolgun saçlara, kepek sorunu olanlara uygun, kaliteli şampuanlar tercih edilerek sorunun büyük bir kısmı halledilmiş olmakta. Durulama sırasında kullanılan saç kremi de çok önemlidir. Özellikle bayanlar için önemli bir detay, saç kreminin uzun saçların taranmasını kolaylaştırmasıdır.

 
Nokta Öneriler

 
Doğru şampuanı seçtikten ve saç kremini de kullandıktan sonra, saçların daima ılık su ile yıkanması da gerekmektedir. Soğuk suyun saçlara parlaklık verdiği doğrudur ancak soğuk su ile saçınızı yıkayacaksanız soğukluğun aşırı olmamasına dikkat edilmeli ve yıkama süresi sınırlı tutulmalıdır. Çok sıcak suyun da saçlara ve saç derisine zarar vermesi olasıdır, buna da dikkat edilmelidir. İlave olarak saç diplerinize masaj uygulayın. Duş esnasında saç diplerine beş dakika kadar uygulanacak şampuanlı masajla kan dolaşımı hızlandırılabilir. Bir ip ucu da saçınızı her gün yıkamayın ama iki yıkama arasını da uzun tutmayın. Haftada üç gün saçların yıkanması sağlık için yeterli olacaktır. Saçlar yıkama sonrasında mutlaka taranmalı ancak kullanılan tarağın kalitesiz olmamasına özen gösterilmelidir.

 
Estetik hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın