Sabahattin Önkibar’dan çarpıcı ‘seçim ittifakı’ iddiası!

Sabahattin Önkibar’dan çarpıcı ‘seçim ittifakı’ iddiası!
17 Kasım 2019 10:57

Gazeteci yazar Sabahattin Önkibar Youtube kanalından yayınladığı ve kulis haberlerini aktardığı son videoda çarpıcı iddialarda bulundu.

 

 

 

Önkibar “Avrasya Araştırma Kurumu’nun son anketine göre AKP’nin oy oranı %28. AKP sürpriz bir vurgun yiyebilir. Bu anket sonucunu doğrulayan bir başka şey de Numan Kurtulmuş’un “Artık Erdoğan ismiyle oy alma dönemi kapanmıştır” sözleri.. Erdoğan artık oy getiren değil oy götüren konumda” dedi.

 

Önkibar Kürt seçmenin bundan sonra AKP’ye oy vermeyeceğini ifade etti.

 

Babacan-Davutoğlu hareketinin AKP’yi yakın bir gecekte bölceği iddiasında bulunan Önkibar 25-45 arasında milletvekilinin yeni partiye katılacağının yüksek sesle dile getirildiğini belirtti.

 

Önkibar, Davutoğlu’nun bazı cemaatlerle dirsek temasında olduğunu da ifade etti.

 

Önkibar şu çarpıcı iddiada bulundu:

 

“Erdoğan tüm bu gelişmeleri çok özel bir şekilde izliyor. Buna karşı bir önlemi var. Arınç’ı neden görevden almıyor Erdoğan? Son günlerde milliyetçi cenaha yaslanmış durumda. Barış Pınarı Harekatıyla biraz kıpırdandı ama artık yeni bir savaş şovu ile oyunu yükseltemez. Oylarını yapay bir şekilde yükseltme imkanı kalmadı.

 

Erdoğan seçimlerde ittifak sistemini kaldırıyor. Artık her parti kendi amblemi ile seçime girecek. Erdoğan’a verilen raporlara göre ittifaklar AKP’yi olumsuz etkiliyor. Yeni partilerin ittifak yapması AKP’yi vuracak. Bu anketlerle kanıtlandı. Erdoğan ittifak rejimini değiştirecek. Peki MHP ne olacak? Erdoğan bu yasayı çıkarmadan önce Bahçeli ile bir araya gelip MHP’lilere 30-35 kontenjan verecek. MHP, AKP amblemi ile seçime katılacak. Erdoğan’ın Bahçeli’ye bunu kabul ettireceği ifade ediliyor.

 

Erdoğan bu şekilde ayakta kalmayı zorlayacak.”