Saatlerin Anlamı

Saatlerin Anlamı
30 Kasım 2019 14:49

Zaman mefhumu olarak gösterilen saat, kimine göre çok daha fazla anlam ifade eder. Saatlerin anlamı kişiye göre değişkenlik gösterebilen bu öngörü, kimine göre insan hayatındaki umut arayışı ve bu yüzden kendine göre yorumlaması olarak nitelendirilebilir. İnsan hayatı boyunca, bir çok zorluklarla karşılaşmak zorunda kalan bir varlıktır. Bilinenin aksine, diğer canlılara göre hem en güçlü hem de en zayıf varlık olabilir.

 

 

Bundan kurtulmak için kendince inanışlara bürünen insanoğlu, zamanla bunların gerçekliğine kendisi de inanmaya başlamıştır. İşte saatler de bunlardan biridir. Kendince totem yapan kişi saat dilimine göre, umuda bürünmüş bir anlamda kendisini kandırma yoluna gitmiştir.

Kim bilir, belki onu hayat bağlayan da bu umut olmuştur. Saat anlamları bazen gerçeklerden kaçmak için sahte inanışlar ve bu inanışın verdiği güç insanı ayakta tutar. Çok seven, ancak karşılık bulamayan kişi için, saatin belirli diliminde onu düşünmek, karşısındakinin de düşündüğü hissini uyandırarak, kişiye yaşama sebebi olabilir.

Bazılarına gör sahte bir tutunuş ve gerçekçilik payı olmayan bir inanış olsa da, kimilerine göre umut kapısı ve direniştir.

 

Bazılarına Göre Saatler Neleri İfade Ediyor?

Saatleri umut vesilesi gören kişiler, onlara bazı anlamlar da yüklemiştir. Şimdi bunları örneklerle açıklamaya çalışalım:

00.00; Gündüzün son bulup, geceye ve vir sonraki güne başlama saati, belki de umudun başlama saatidir. Bu saatde o en sevdiğin, seni seviyor ve rüyasında görüyor, o da senle olacağı anı sabırsızlıkla bekliyor. Belki şimdi uyanacak ve sevgi mesajını atacak kim bilir?

01.01; Zaman uyumu gibi sen de sevdiğinle uyumlusun, birbirini tamamlıyorsun, bu sevgi karşılıklı ve unutma o seni hep kalbinde taşıyor.

02.02; Belki şimdilik hoşlanma var aranızda, ama hoşlanmanın sonu nereye varır ona siz karar vereceksiniz. Bu saatde düşündüğüne göre, duyguların yoğun ve karşılıklı..

03.03; İşte istediğin oldu, hoşlanmanın yerini aşk aldı ve bu aşk ömür boyu süreceğe benziyor. Gecenin üçünde düşündüğüne göre..

20 20 anlamı; Şu Anda Bir Başkasıyla Yan Yana! bitsin bu kendine verdiğin acı. Çünkü o da en az senin kadar acı çekiyor, çünkü seni seviyor.

 

Umut Kapısı Saatler, Umutsuzluk Verir mi?

Bazen insanlar inanmak istediklerine inanır. Olmayacak bir iş, ya da aşk için kendini boş yere umuda kaptırır. Kimi zaman yanlış bir şeyi doğru kabul eder ve kendisi bile inanır. Böyle zamanlarda gerçeklerle karşı karşıya kalınca, hayaller yıkılır. Tamir edilemeyecek kırıklıklar yaşar ya da yaşatır. Bunun için, daha bilinçli olmalı, umudu yalancı hayalle karıştırmamalıdır. Saatler önemlidir ancak sadece zaman kavramı olarak ele alınmalı, doğru, hayalci olmayan gerçek umutlara kapı açılmalıdır.