Saatleri ayarlayamama enstitüsü… Yaz saati can güvenliğini tehdit edecek

Saatleri ayarlayamama enstitüsü… Yaz saati can güvenliğini tehdit edecek
21 Eylül 2016 09:05

CHP, Başbakan Ylıdırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

 

 

 

 

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının bundan böyle yıl boyu sürdürülecek olmasını Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Bilgehan, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları sordu:

 

“Karar nedeniyle birçok şehrimizde milyonlarca öğrencinin yanı sıra erken saatte mesaiye başlayan milyonlarca vatandaş, kış günlerinde henüz güneş doğmadan evlerinden çıkmak zorunda kalacaklar. Bu durumun başta can güvenliğinin sağlanmasında olmak üzere birçok sıkıntılara yol açabileceği belirtiliyor. Bu kararın olası riskleriyle ilgili bir çalışma yapıldı mı, yapılmışsa ne gibi sonuçlar elde edildi, yaz saati uygulamasının bütün yıla yayılmasının ayrıca; finans, spor, turizm, ulaştırma ve sağlık alanında da olumsuz etkileri olacağı değerlendirmeleri yapılıyor.

 

Geri dönülecek mi?

 

Türkiye’deki milyonlarca vatandaşımızı etkileyecek kararın şikâyetler üzerine yeniden gözden geçirilmesi ve yaz-kış saati uygulamasına geri dönülebileceği de belirtiliyor. Karardan gelecek dönemlerde vazgeçilirse, yeterince planlı hareket etmemenin sorumluluğunu kim üstlenecek. ‘Bu uygulamayla Avrupa’yla ortak çalışma saatlerimiz azalır. Satışlarımız olumsuz etkilenebilir’ uyarısında bulunuluyor. Uygulamanın ekonomimiz için yaşamsal önemde olan ihracata olumsuz etkileri nasıl önlenecek?

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet