Rusya’dan ‘ithalat’ açıklaması

Rusya’dan ‘ithalat’ açıklaması
26 Kasım 2015 08:40

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye’den yapılan ithalatın yüzde 15’i standart ve kurallarını karşılamadığını söyledi. Rusya’ya Türkiye’den giden malların da gümrüklerden alınmadığı bildiriliyor.

 

 

CNNTürk’te yer alan habere göre Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye’den yapılan ithalatın yüzde 15’i standart ve kurallarını karşılamadığını söyledi.

 

 

Reuters’ın haberine göre de tüm Türkiye mallarının Rus gümrüklerine girişi durdu, mallar gümrüğe kabul edilmiyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, Rusya ile gerilen siyasi ilişkilerin ardından, tüm Türkiye mallarının Rus gümrüklerine girişinin durduğunu, malların gümrüğe kabul edilmediğini söyledi.

 

 

Dalgakıran, “Türkiye’nin Rusya’ya 800 milyon dolar olan makine ihracatı, Rusya ekonomik krize girdikten sonra zaten 300 milyon dolara düşmüştü” dedi. Rusya’nın misilleme olarak ticareti kullanmasını beklemediklerini belirten Dalgakıran, “Bunun çok kalıcı olacağını düşünmüyoruz. Şu anda kriz var. Her iki ülke de bunun makulünü bulacaktır. Mutlaka çözüm bulacaktır. Çünkü birbiriyle ilişkisi olan, ticaret hacmi 30 milyar dolara ulaşmış iki ülkeden bahsediyoruz. Umuyoruz ki sorun kısa sürede giderilecektir.”

 

 

(Reuters/CNNTürk)