Rusya’da 40 Türk iş adamı gözaltına alındı

Rusya’da 40 Türk iş adamı gözaltına alındı
26 Kasım 2015 13:02

Uçak krizi sonrası Rusya’dan Türk iş adamlarına büyük darbe geldi.

 

 

Ali Ekber ERTÜRK / Sözcü

 

 

Rus polisi, bir fuar organizasyonu için Rusya’ya giden 40 Türk işadamını göz altına aldı. İşadamlarına 4 biner ruble ceza kesildiği, ancak gözaltı işleminin devam ettiği öğrenildi.

 

 

Meridyen Fuarcılık, Rusya’nın Krasnodar kentinde “Yapı Fuarı” düzenledi. Uluslararası düzeyde düzenlenen ve dünyanın en önemli firmalarını biraraya getiren fuara, Türkiye’den de 40 işadamı katıldı. Salı günü başlayan ve yarın erecek olan Fuar’da, şok bir gelişme yaşandı. Rus polisi, Türk işadamlarını gözaltına aldı ve fuar alanı dışına çıkardı.

 
4 BİN RUBLE CEZA

 

 

Üç saat süreyle dışarıda bekletilen iş adamları, daha sonra otobüslere bindirilerek karakola götürüldü. Burada “Ülkeye girişte hatalı form düzenlediniz” gerekçesiyle ifadeleri alınan iş adamları mahkemeye sevk edildi.

 

 

Dün sabah mahkemeye çıkarılan iş adamlarına 4 bin ruble (80 dolar) ceza kesildiği öğrenildi. İş adamlarının toplu olarak Soçi’ye götürülecekleri bir süre daha alıkonduktan sonra sınır dışı edilecekleri bildiriliyor. Meridyen fuarcılık yetkileri de olayı SÖZCÜ’ye doğruladılar ve ‘’İş adamlarımızın durumu, mahkeme aşamasında, takip ediyoruz’’ dedi.