Rusya vize

Rusya vize
22 Ocak 2019 14:36

Her iki ülke arasında gerçekleşen vizesiz geçiş politikası ile vatandaşlar 30 günlük süre içerisinde seyahat hakkına sahip oldular.

 

Rusya Federasyonun aldığı bu karar ile 30 günü aşmamak gerekiyor. Rusya vize danışmanlık  alacak kişilerin form doldurması gereklidir. Yalnız diplomatik pasaportu olan kişilerin 90 günlük seyahat hakkı vardır. Seyahat edecek kişi eğer 30 günden fazla kalacak ise vize alması gerekmektedir. Bu durumda bir Türk vatandaşı Rusya Konsolosluklarından veya Vize Merkezlerine giderek kısa sürede vizesini alabilir. Ancak vize için istenilen belgeleri zamanında teslim etmesi gereklidir. Eğer size verilen formda yazım hatası veya bilgi eksikliği tespit edilir ise ya vizenizi alma süresi uzar ya da vizeniz ret edilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancı uyruklu vatandaşlara tanıdığı bir hak vardır. Bu hak Türkiye’de seyahat ederken kalmak isteyen kişilerin Konsolosluklar aracılığı ile vize alabilmesidir. Eğer aniden seyahatini uzatmak isteyen olur ise Konsolosluklara başvurarak vize sahibi olabilir.

1 Ocak 2016 tarihinde Rusya Federasyonu’nun aldığı bu karar günümüzde hala devam etmektedir. Kiril ve Latin alfabeden oluşan vize bilgileriniz giriş ve çıkışlarda kontrol edilmektedir. Genel anlamda T.C kimlik kartlarında yer alan bilgiler vizeye işlenmektedir. Ancak karşı tarafın kendi dilin yazılması şarttır. Rusya vizeleri içerisinde bazı farklı vizelerde vardır. Bunlardan bazıları, Rusya turist vizesi, Rusya aile ve arkadaş vizesi, Rusya ticari vize, Rusya transit ve Rusya öğrenci vizesi gibi çeşitli vizeler vardır. Eğer Rusya’ya giderken bu amaçlar doğrultusunda gidecekseniz Rusya Konsolosluklarında veya Vize Merkezlerinde bu durumu açıklamalısınız. Ayrıca çeşitli vizeler hakkında detaylı bir bilgi almak istiyorsanız Vize Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Rusya vizesi alacak kişilerin başvuru yapması ve ardından Rusya tarafından kabul edilen 30 günlük vizesiz seyahat hakkı ile kişi sayısı sınırlı olabilir. Rusya Federasyonu kişinin kalacağı süreyi ve ülkeye kaç kişinin girmesi gerektiğine kendi karar vermektedir. Bu zamana kadar bir aksilik yaşanmadı fakat böyle bir durumla da karşı karşıya gelinebilir. Bu nedenle duyuruyu unutmamak gereklidir. Genellikle öğrenciler ve 30 günü aşmayacak şekilde seyahat eden Türk sayısı fazladır. Ayrıca diplomatik pasaporta sahip kişiler de 90 günlük seyahat hakkından kolaylıkla faydalanabiliyor.

 

https://www.rustur.net/