Rusya, elektromanyetik bomba geliştiriyor

Rusya, elektromanyetik bomba geliştiriyor
29 Eylül 2017 09:23

Rus Radyoelektronik Teknolojiler şirketinin (KRET) Genel Müdür Yardımcısı Vladimir Miheyev, düşman teçhizatlarını güçlü yüksek frekans dalgalarıyla etkisiz hale getirebilecek bomba, füze gibi radyoelektronik mühimmatlar geliştirdiklerini söyledi.

 

 

 

Basında yer alan, Rusya’nın Alabuga isimli yüksek frekans dalgalarıyla 3.5 kilometre uzaklıktaki düşman teçhizatlarını etkisiz edebilen bir füze geliştirdiği yönündeki iddialarla ilgili Sputnik’e konuşan Miheyev, Alabuga ismi altında gelecekte kullanılacak radyo elektronik mühimmatlara yönelik araştırmalar yapıldığını ifade etti.

 

Miheyev “Bu çerçevede geliştireceğimiz silahlar düşman silah sistemlerini geçici olarak etkisiz hale getirebiliyor” dedi.

 

Bu yöndeki araştırmalar ve bu gibi silahlara yönelik bilgilerin gizli tutulduğunu aktaran Miheyev “Tek söyleyebileceğim, elde edilen bilgiler şimdilik elektromanyetik topçu mermileri, bombalar ve füzelerin geliştirilmesinde kullanılıyor. Tüm bunlar manyetik bir patlama jeneratörü içeriyor” ifadelerini kullandı.

 

Miheyev, Çin ve ABD gibi diğer lider ülkelerin de bu teknoloji üzerinde çalıştığını aktardı.

 

 

 

Kaynak: Sözcü