Rus uçakları, Türkiye sınırını bombaladı

Rus uçakları, Türkiye sınırını bombaladı
13 Şubat 2016 13:55

Suriye rejim güçleri ve PYD güçleri, Rus savaş uçaklarının desteğiyle ilerliyor. Rus savaş uçakları Halep’in kuzeyinde muhaliflerin denetiminde bulunan Tel Rıfat ve Azez ilçesindeki bazı yerleşim birimlerini bombaladı.

 

 

Alınan bilgiye göre göre Rus savaş uçakları Halep kentinin kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesine bombardıman düzenledi. Yaşanan operasyonda 7 kişi yaralandı.

Yaşları 3 ile 5 olan 2 kız çocuğu Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi. Durumu ağır olan çocuklardan biri Malatya Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Rus jetleri ayrıca Azez ilçesi ile çevresindeki Dikne ve Kafr Haşir köylerini de bombaladı. Azez ilçesindeki medya aktivistlerinden Ebu Seyf, Rus savaş uçaklarının Dikne ve Kafr Haşir köylerinde ılımlı muhaliflerin PYD güçleriyle olan cephe hattını bombaladığını söyledi.

 

 

SALDIRI ‘ATEŞKES’İN ARDINDAN GELDİ

 

 

Münih’te 17 ülkeden dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılan “Uluslararası Suriye Destek Grubu” toplantısında , ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ve Rusya’nın yanı sıra bölge ülkeleri Suudi Arabistan, İran ve Türkiye’nin de katıldığı görüşmelerin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık” açıklamasını yapmıştı.