Rus uçağının düşürülme nedeni ‘BU GİZLİ’ teknoloji mi?!

Rus uçağının düşürülme nedeni ‘BU GİZLİ’ teknoloji mi?!
28 Kasım 2015 15:24

Allah rahmet eylesin, HOCAM anlatmıştı…

 

 

 

 

Uzun süren sohbetlerimizin birinde keyif alarak mutluluk içinde aktarmıştı… “Amerikan filminde kumarbazlar poker oynar.
Oyunculardan kovboy olanı sürekli kaybederken diğerleri kazanır. Durum öyle bir hale gelir ki kovboyun önünde tek kuruş kalmaz. Karşısındaki adamların önündeki dolarlar kamyonla bile taşınmaz hale gelir… Kovboy sinirli, kazananlar ise çok keyiflidir. Son el oynanır. Kovboy şansızdır. Yine kaybeder. Karşı taraf günündedir ve son parayı da alır, önüne çeker.

 

Tam paralar çuvallara indirilecekken kovboy ayağa kalkar. Silahına davranır. Kazananlar kaybetmiştir. POKER, kuralları içinde olmayan bir şekilde son bulmuştur.

 

Kazandıklarını sananlar canlarından da paralarından da olmuştur. POKER oyundu! Ama hayat oyun değildi! Güçlü olan kazanırdı…”
Gerçekten hocamın dediği gibi dünya oyun masasıydı…

 

Etrafında, parayı elinde tutan MAVİ KANLILAR, Çin, Avrupa, Japonya, Rusya ve Amerika vardı…

 

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra YENİLEN Almanya ve Japonya inanılmaz bir ekonomik mucizeye imza atıyor ve fırlıyordu! Amerika yendiklerini yüceltiyordu. Garip değil mi? Biz buna Alman ya da Japon harikası diyorduk. Şaka gibi! İşte bu masadaki OYUN giderek sona yaklaşıyordu. Masada SİLAHA DAVRANACAK iki ülke Amerika ve Rusya’ydı! Ama başka sürprizler de vardı!

 

İşte Türkiye’nin düşürdüğü Rus SU-24 tipi uçak bunlardan biriydi.

 

Defalarca uyarılmasına rağmen sınırlarımıza geliyor, ilerliyor, bombalıyor ve dönüyordu. Uçağın düştüğü gün de böyle oldu. O kadar rahat hareket etmelerinin nedeni ne olabilirdi? Bu özgüven nereden kaynaklanıyordu?

 

Daha önemlisi Putin niçin “ARKAMIZDAN VURULDUK” diyordu! Türkiye’nin de Amerika’nın da daha önce jetleri düşürülmüştü.
Bu tepkinin altında yatan gizli gerçek neydi?

 

Türk işadamları gözaltına alınıyordu. Yolcular havalimanlarında saatlerce bekletiliyordu. Türk mallarına ambargo başlıyordu. Vize geri geliyordu. Dünyaca ünlü Saint Petersburg Ballet Theatre Türkiye’ye gelmekten vazgeçiyordu. Rus futbol takımları Antalya’ya kamp yapmak için gelmeyeceğini açıklıyordu…

 

Dahası Moskova ÖZÜR bekliyor, sorumluluk gereği Putin’i arayan Erdoğan cevap alamıyordu.

 

Arkasından Kremlin “Görüşme olmayacak!” açıklaması yapıyordu! Putin’i ve Moskova’yı kızdıran neydi? Sınır ihlali yapan özür dilemiyor, ÖZÜR bekliyordu!

 

Bu da yetmiyor, ilişkileri durduracak noktaya getiren adımlar atıyordu! NEDEN? Sadece bir SU-24 savaş uçağı için bunlar yapılabilir mi? Abartılı değil mi? DEĞİL! Çünkü o düşürülen savaş uçağı bildiklerimizin ötesinde bir anlam taşıyordu!

 

Bunu da Amerikan Hava Kuvvetleri’ndeki İSTİHBARAT subayı açıklıyordu! Ayrıntılarla hem de… “Rusya son yıllarda gizli gizli yürüttüğü çalışmalarla Amerika’yı fena halde sıkıştırdı. Bildikleri sınırlı olduğu için gerekli adımı atamıyordu. Ama Ruslar’ın elinde büyük bir koz olduğu SU-24’ün düşmesinden önce ortaya çıktı.
R

 

uslar, Amerikan HAVA, DENİZ, KARA birliklerini, silahlarını KİLİTLEYEBİLİYORLARDI! Yeni teknolojileri bu imkanı sağlıyordu. Ruslar’ın Suriye’ye gelme nedenlerinden biri ve en önemlisi buydu! Yeni teknolojiyi burada ve Akdeniz kıyılarında deneyeceklerdi.
Amerika, Türkiye ve İsrail uçakları da, birlikleri de oradaydı. Denizde de vardılar. En uygun bölge savaşın yaşandığı, terör örgütlerinin cirit attığı ORTADOĞU ve Suriye topraklarıydı. Geldiler…

 

Ruslar bu teknolojiyi sadece İKİ KEZ KULLANDILAR…

 

İlkinde Rus uçakları bölgede izinle “SORTİ’ yaptı. Herkesin bu uçaklardan haberi vardı. Ancak bir anda bölgede garip şeyler oldu. Rusya dışındaki ülkeler kendi aralarında ve kendi içlerinde konuşamaz hale geldi. İletişim kesildi. Bir anda bütün frekanslar iptal edildi. Geçici bir yıkım yaşandı.

 

Açık tek HAT bırakıldı. Daha doğrusu kaldı. Ancak Ruslar’daki bu teknoloji bu HAT içindeki konuşmaları da anında alıyor ve ilgili birimlerine aktarıyordu.

 

Mesela iki pilot kendi aralarında konuştuğu an RUS PİLOTLAR bunu dinliyordu! İnanılmaz bir adımdı bu! Ortadaki garip durumu sezen ülkelerden biri olan İSRAİL bunu çözmek için harekete geçti.

 

Suriye içindeki RUSYA’nın kontrol ettiği sahaya defalarca sorti yaptı. Amaç Ruslar’ın elindeki bu teknolojiyi anlamak, çözmek ve mümkünse ele geçirmekti. Çünkü Ruslar izinle yaptıkları SORTİ sonucunda Amerikan ve İsrail’in BİRLİKLERİ KÖR OLDU, UYDU YAYINLARI KESİLDİ, EKSİKSİZ BÜTÜN RADARLAR DEVREDEN ÇIKTI! Gücün Rus uçaklarından geldiği anlaşılmıştı. Bunun üzerine İsrail jetleri defalarca bölgede uçtu.

 

Bunlardan birinde önemli İKİ RADARI bulunan İsrail jetleri karşısındaki Rus uçaklarına ulaştı.

 

Sistemine girmeye ramak kaldı.

 

Bunu gören Ruslar, anında birkaç uçağı kaldırıp hemen İsrail jetlerinin peşine düştü.

 

Havada büyük kovalamaca başladı. İsrail, sınırlarına dönerek olayı ucuz atlattı. Elde küçük de olsa veriler vardı. Ama kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyordu.

 

Türkiye defalarca uyardığı RUS SU-24’ü vurunca işler iyice karıştı. Türkiye kendini koruyor, savunuyor ancak karşı tarafa büyük zarar veriyordu. Ruslar’ın gözü gibi baktıkları sistem düşen uçakta vardı!

 

Bunu bilen AMERİKA hemen devreye girdi. Elindeki en iyi ELINT uzmanlarını bölgeye gönderdi. Rus helikopterleri gelinceye kadar geçen sürede İSTİHBARATÇILAR uçağın içinden çok önemli bir parçayı alıp bölgeden çıktı.

 

Buldukları inanılmaz değerli bir veriydi. Ruslar’ın şifresi çözülmüştü.

 

Ellerindeki “parça”yla havadan alamadıklarını karadan almışlardı…

 

Dengeleri tamamen değiştirecek sonuç düşen uçaktan çıkmıştı…”

 

Bunları söyleyen Amerikan Hava Kuvvetleri’nden önemli bir İSTİHBARATÇI!

 

Avrupa, Çin ve Japonya, PARA ile varolacaklarını zannederken Amerika kazandığının YARISINI SAVUNMA sanayine yani silaha yatırıyordu. Herkes para ile ihtiyaçlarını giderip ekonomiyi, üretimi canlı tutarken onlar “SİLAH” diyordu! Kimse de çıkıp “Yahu bu adamlar tehdit olmadığı halde neden silaha çuvalla para gömüyor?” diye sormayı akıl etmiyordu… Aynısını Ruslar da yapıyordu…

 

MASA DEVRİLECEK SİLAHLAR KONUŞACAKTI… Amerika da Rusya da belinde silah taşıdığını biliyordu. POKER İÇİNDE POKER vardı!

 

Amerika silahlı diğer rakibini DOST bilse de bir adım öne çıkmasını istemezdi. Ruslar da öyle… Nitekim Ruslar silahları SUSTURACAK hamle yapmışlar bile… Türkiye bilmeden BÜYÜK OYUNDA BÜYÜK BİR HAMLE İLE SONUCU değiştirdi.

 

Masada olmadığı halde MASANIN EN ETKİLİ OYUNCUSU oldu…

 

Putin’in “Arkamızdan bıçaklandık” demesinin nedeni galiba bu!

 

Yaptırımlar ve telefona çıkmamalar da bundan dolayı…

 

Ama Türkiye hem kendi hem de dünyanın geleceğini şekillendirdi.

 

Amerika’dan sonra en büyük askeri güç olan Rus ordusunun ayağa kalktığı sırada HERKESİN KÖR olduğunu hayal edin!

 

Felaket değil mi!

 

Şimdi en azından DENGE kuruldu. Kim yaptı bunu? ÇINGIRAKLI YILAN ismi verilen TÜRK FÜZESİ… “Türkiye olmadan olmaz!” diyorduk!

 

Haksız mıyız?

 

Gördünüz işte!

 

 

 

Kaynak: Ergün Diler  / Takvim