Rus doktorlar başardı

Rus doktorlar başardı
27 Ağustos 2014 09:07

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova Ria Novosti ajansına yaptığı açıklamada, Ebola virüsüne karşı deneysel aşı hazırladıklarını ve bu aşının ilk denemelerinin olumlu sonuçlandığını bildirdi.

 
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, şu ana kadar 2615 kişide ebola virüsü tespit edildi. Bunlardan 1427’si hayatını kaybetti. Hastalığın yayıldığı Batı Afrika’nın dört ülkesine bir de 13 kişinin hayatını kaybettiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti eklendi.

 
Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova konuyla ilgili Ria Novosti’ye yaptığı açıklamalarda, “Rusya Sağlık Bakanlığı İvanov Enstitüsü çalışanları Gine’den döndüler. Bu hastalığı yayan virüsü ve özelliklerini biliyoruz. Şu anda elimizde klinik öncesi deneylerden geçmiş ve olumlu sonuçlar elde etmiş deneysel bir aşı var” ifadelerini kullandı.

 
Bakan, şu anda elde edinilen aşının kontrollerden geçtiğinin altını çizerek, bunun başarıyla sonuçlanmasını ümit ettiğini kaydetti.
Öte yandan, Sağlık Bakanlığı’nın Rospotrebnadzor ile birlikte Rusya sınırları içerisinde ebola virüsüne yakalanan kişilerin olup olmadığını araştırdığını belirten Skvortsova, “Batı ve Orta Afrika’dan gelen tüm direkt ve transit uçuşları kontrol edeceğiz. Bu da günde 36 uçuş demek oluyor. Ayrıca Afrika’dan okumaya gelen öğrencilerle de ayrı bir çalışma yapılacak” dedi.