Rum yönetimi Türk Yıldızları ve Solo Türk’ü BM’ye şikayet etti

Rum yönetimi Türk Yıldızları ve Solo Türk’ü BM’ye şikayet etti
22 Temmuz 2014 14:15

Rum Yönetimi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı hava akrobasi filosu Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün KKTC’ye gelmesi ve paraşütçülerin atlayış yapmasını sözde Rum hava sahasının ihlal edildiği ve bölgenin yasa dışı kapatıldığı (NOTAM) iddiası ile BM’ye şikayette bulundu.

 

Güney Kıbrıs Rum Kesimide yayınlanan Haravgi gazetesi, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın BM nezdinde gerekli girişimlerde bulunduğunu yazdı ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na gönderdiği kutlama mesajının satır başlarına yer vererek, mesajda kullandığı Barış Harekâtı, iki halkın eşitliğine dayalı daimi çözüm ifadelerini “tahrikkar” diye niteledi.

 

YUNANİSTAN ANA VATANDIR

 

Gazete gün dolayısıyla Rum tarafında düzenlenen ?kınama etkinliklerine katılmak üzere Güney Kıbrıs’ta bulunan Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Maria Kolia Çaruha’nın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmesinin ardından söylediklerine yer verdi.

 

Habere göre Çaruha, “Yunanistan ana vatandır. Kıbrıs halkının kararlarına saygı duyuyor ve şu anda uzlaşmaz görünen bir Türkiye’ye yönelik haklı taleplerinde her zaman Kıbrıs halkının ve siyasi liderliğinin yanındayız” dedi.