Ruhban Okulu ve Y-CHP

Ruhban Okulu ve Y-CHP
10 Mayıs 2012 23:33

Y-CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILÇDAROĞLU, ÖNCEKİ GÜN DİN ADAMLARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TOPLANTIDA: “Heybeliada Ruhban Okulu konusunda, eğer hükümet yeniden açılması lehinde samimi, içten tavrını bize yansıtırsa, buna destek vereceğiz, engel olmayacağız” DİYEREK, AKP İKTİDARININ “AKINCI BİRLİĞİ” OLDUĞUNU KANITLADI!..

Y-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün din adamları ile gerçekleştirdiği toplantıda; “Heybeliada Ruhban Okulu konusunda, eğer hükümet yeniden açılması lehinde samimi, içten tavrını bize yansıtırsa, buna destek vereceğiz, engel olmayacağız” diyerek, AKP iktidarının “AKINCI BİRLİĞİ”  olduğunu kanıtladı!…

 

 

Av. Cemil CAN

Bu  açıklamanın anlamı şudur;

Ruhban Okulu’nun açılması ile ilgili olarak yasal veya Anayasal bir düzenleme yapılırsa, Y-CHP Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesi’ne dava açmayacağı sözünü vermektedir!

 

“SÖZ VERMEK EL VERMEYE BENZEMEZ!..”

Yukarıdaki açıklama, Adalar Belediye Başkanvekili ve Meclis Encümen Üyesi Raffi Hermon Araks tarafından, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı ardından yapılan haberlerde, Kılıçdaroğlu’nun kullamadığı sözlerin yer alması üzerine yapılmıştır. YANİ BİR “DÜZELTME” YAZISIDIR!..

 

Raffi Hermon Araks

 

Dolayısyla Y-CHP’nin Ruhban Okul konusundaki resmi görüşü, bu şekilde kabul edilmek zorundadır!…

 

 

Heybeliada Ruhban Okulu

 

Bu nedenle ben de aynı konu ile ilgili olarak, 12.07.2009 günü kaleme aldığım köşe yazısının bağlantısını aşağıya koyuyorum!..

 

Bu paylaşımım sadece CHP’nin  “BRUTUS”  olarak nitelendirilen delegeleri içidir.

 

Kılıçdaroğlu, Rum Ortodoks, Yahudi, Ermeni, Süryani toplumlarının ruhani liderleri ve temsilcileriyle birlikte…

 

Y-CHP yönetimi hakkında yaptığım; “AKP’NİN AKINCI BİRLİĞİ” yakıştırmasında eğer haksızlık etmişsem, özür dileyerek bir daha ağzımı açmayacağıma söz veriyorum…

 

Delegeler beni haklı bulursa, o zaman benim de onlarda küçük bir isteğim olacak;  Y-CHP’nin AKP’ye çok lazım olan bu yönetimini (Kılıçdaroğlu’nu) bir gün bile geciktirmeden görevden alsınlar!…

Kılıçdaroğlu ve Fener Rum Patriği Bartholomeos

 

Bu işin nasıl yapılacağı tüzüğümüzde yazılıdır!.. Aman geç kalmayın ha!..

Ruhban Okulu’nun açılmasına itiraz etmeyip, sadece hükümetin süt dağıtımını eleştiren bu parti, Cumhuriyeti kuran önderlerimizin partisi olamaz!..

 

YARGIYI ELE GEÇİREMEYEN (!) CEMAAT, SONUNDA  CHP’Yİ ELE GEÇİRMİŞTİR!..

İŞTE SİZE O YAZININ BAĞLANTISI:

http://www.cemilcan.av.tr/s.154.htm

 

ŞİMDİ “GÜZELLİK UYKUSU”NDAN KALKIP CHP’YE SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR!..


Yazarın Son Yazıları:
‘Bağımsızlık’ mı ‘hırsızlık’ mı?!..
Devletin ‘özel’i olmaz!..
‘Cesaret ödülü’nün bedeli!..