RTÜK Üyesi Öztunç’tan TRT Genel Müdürü’ne: TRT Babanın Çiftliği mi?

RTÜK Üyesi Öztunç’tan TRT Genel Müdürü’ne: TRT Babanın Çiftliği mi?
27 Temmuz 2014 21:29

RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç TRT müdürünü günlük yayın verilerini de vererek sert bir şekilde eleştirdi.

 

RTÜK üyesi Ali Öztunç tüm eleştirilere rağmen TRT’nin Erdoğan’dan yana yayın yapmayı sürdürdüğüne dikkat çekti. Öztunç sadece bir günde TRT haber kanalında Erdoğan’a 1 saat 33 dakika 29 saniye, İhsanoğlu’na 3 dakika 55 saniye, Demirtaş’a 0 saniye yer verildiğini söyledi.

 

TRT Genel Müdürü maalesef haddindi aşan bir açıklama yaptığını söyleyen Öztunç, “Seçim döneminde tarafsız olması gereken TRT kanalları hem kamuoyun gözünde hem de bizim tespitlerimize göre asla tarafsız değildir” dedi.

 

Öçtunç açıklamasının devamında, “Sadece bir günlük verilere göre TRT haber kanalı 20 Temmuz’da Cumhurbaşkanı adaylarından İhsanoğlu’na 3 dakika 55 saniye, Demirtaş’a 0 saniye yer verirken Erdoğan’a 1 saat 33 dakika 29 saniye yer verdi. TRT Genel Müdürü Şahin’in adil, tarafsız yayıncılık ilkesi bu mu?” eleştirisini dile getirdi.

 

ŞAHİN GÖREVDEN ALINMAKTAN KORKUYOR

 

Son iki haftada TRT’nin çeşitli kanallarına RTÜK tarafından ceza verildiğini hatırlatan Öztunç, “Gerçekten tarafsız olsaydı bu cezalar verilmezdi” dedi.

 

Öztunç’un açıklamasının devamı şöyle; Anladığım kadarıyla Şahin koltuğunu korumak için son çırpınışlarını yapıyor. TRT kulislerinde kendisinin paralel olduğu dedikoduları ve bu yüzden görevden alınacağı konuşuluyor. Ayrıca TRT’nin bir genel müdür yardımcısı tarafından yönetildiği ve Şahin’in pasifize edildiği, en yakın kurmaylarının paralel olduğu gerekçesiyle görevden alındığı da gelen bilgiler arasında. Bu durum Şahin’i ciddi anlamda korkutuyor.

 

Şahin, yerel seçim döneminde Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) aldığı cezalar nedeniyle istifa etmelidir. Üstelik atanmış bir bürokrat olan Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin galip kimin mağlup olacağını tayin etme terbiyesizliğini yapamaz.

 

Şahin, iddialarını sürdürürse Demirtaş’a şimdiye kadar verdikleri yayınlarını da keseceklerini söylüyor. Sen kimsin? TRT babanın çiftliği mi? 75 milyonun vergisiyle görev yapan TRT’yi kendi özel kanalın gibi yönetme densizliğini yapamazsın. Haddini bil.