RTE’nin fiili durum darbesine karşı muhalefette fiili durum yaratmalı

RTE’nin fiili durum darbesine karşı muhalefette fiili durum yaratmalı
22 Şubat 2015 14:55

RTE her zaman uyguladığı taktikle fiili durum yaratarak Meclis’te yaptığı darbe ile kendi akıbeti ile doğrudan veya dolaylı ilgili olan yasaları çıkarıyor.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Şimdi de ”İç Güvenlik Paketi’ni AKP’nin ilgililerine verdiği talimatlarla yine fiili durum yaratarak işi oldubittiye getirerek darbe ile yasalaştırma yoluna girmiştir ki, doğrudan kendi akıbeti ile ilgilidir.

 

Çünkü seçimlerden sonra PKK’ya verdiği sözleri yerine getirerek güneydoğumuzda bir Kürt özerk bölgesinin oluşumunu gerçekleştirecektir.

 

İşte bu aşamada ülkede çok büyük kargaşaların çıkacağını hesap eden RTE yasalaştırmak istediği bu paketle polise insan öldürme yetkisi veriliyor ki, bunun anlamı kendi güvenliğine uzanacak tehditleri olay mahallinde bertaraf etmekten başka bir şey değildir.

 

Dün gece TBMM’de yine bir darbe yaşanmış ve muhalefetin konuşma hakları ile ‘’İç Tüzük’’ten kaynaklanan hakları oturumu yöneten başkanvekilinin zorbalığı ile ellerinden alınarak ‘’İç Güvenlik Paketi’’ni oluşturan 132 maddenin 10’u oylanarak yasalaştırılmıştır.

 

Bu korkunç duruma karşı maalesef muhalefet şaşırmış durumda elikolu bağlı olarak hiçbir şey yapamamaktadır; acz içerisinde darbeyi seyreylemektedir.

 

Öncelikle TBMM’nin banisi Büyük Atatürk’ün ‘’Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere daha gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir.Çünkü meclisler bile zorbalık yapabilir ve bu zorbalık şahsi zorbalıktan daha tehlikeli olabilir.Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun hayatına giderilmesi imkanı olmayan zararlar verebilir’’ sözlerini anımsatarak meseleye girelim.

 

Bugün geldiğimiz durum itibariyle dinsel dogmatizme dayalı ve kömür erzak torbası tutkunu kitlelerin oyları ile iktidar olan RTE’nin AKP’si Atatürk’ün çok açık ifadeleriyle TBMM’de ulusumuza çok büyük zararlar vermektedir.

 

Şimdi görüşülmekte olan bu paketle TBMM’de uyguladığı zorbalıkla fiili durum yaratarak darbeci yöntemlerle en son zararı vermeye hazırlanıyor ki, bunun altından çok kolay kalkamayız; bu köleleştirici alçak yasa çıktığı taktirde milletçe mahvoluruz ve yurttaşlar olarak hepimiz polis kurşunlarıyla meşru şekilde öldürülmeye aday zavallılar haline geliriz.

 

Bu zorbalıktan nasıl kurtulabiliriz?

 

Öncelikle bir hakikati hemen belirtelim.

 

Dünyanın bütün parlamentolarında önemli yasa ve kararlar muktedir olanların fiili durum yaratması ile oluşan darbe yöntemi ile olmaktadır.

 

Dünyada çeşitli parlamentolarda gerçekleşen fiziki kavgaların nedeni fiili durumla istenilen yasaları çıkarma veya bunlara engel olma esasına dayanmaktadır.

 

Bu tür fiili durum yaratma ve darbeler Batı demokrasilerinde daha uygar yöntemlerle yapılmaktadır ama mutlaka yapılmaktadır.

 

Hiç yüksünmeden yazacağım; bunu çok iyi bilen büyük deha Mustafa Kemal bakın 1 Kasım 1922’de TBMM’de Saltanat kaldırılırken karşı çıkan muhalefete karşı şu konuşmayı yaparak fiili durum yaratmış ve yasanın çıkmasını sağlamıştır: ‘’Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye, görüşme ile münakaşa ile verilmez.Egemenlik saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır…….Şimdi de Türk milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatı isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor……..Mesele zaten oldubitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir.Bu mutlaka olacaktır.Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabi görürse, fikrimce uygun olur.Aksi taktirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. FAKAT İHTİMAL BAZI KAFALAR KESİLECEKTİR.’’

 

Egemenliği bir sülalenin elinden alıp Türk milletine vermeye kararlı olan Mustafa Kemal’in esaret örümcekleri ile kaplı beyinleri fiili durum yaratarak korkutup uyarmasından daha doğal ne olabilir ki?

 

Çünkü Mustafa Kemal Cumhuriyeti kurmaya ve bilime dayalı çağdaş devrimleri gerçekleştirmeye kararlıdır.

 

İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gittiğini iddia eden muhalefetin önünde fiili durum yaratma konusunda son derece açık bir örnek vardır.

 

Ama maalesef Cumhuriyet’in bize sağladığı tüm değerleri ve demokrasinin nimetlerini ortadan kaldırmak için Mustafa Kemal’in yöntemlerini uygulayan RTE’den başkası değildir.

 

‘’İç Güvenlik Paketi’’ RTE’nin yarattığı fiili durum darbesi ile yasalaştığı taktirde tüm yurttaşlar köle haline gelecek o ise sultanlığını ilan edecektir.

 

Bundan kimse kuşku duymamalıdır.

 

Yetkisi olmadığı halde ‘’Gezi’’ olaylarında onlarca insanın ölümüne neden olan, yüzlercesini yaralayan polis gerektiğinde silahını çekip insan vurma yasası gerçekleştiğinde yüzlerce ölüm ve binlerce yaralı vakasının gerçekleşmesi işten bile değildir efendiler.

 

Zeka ve bilgi seviyesini çok iyi tanıdığımız bir kişi TBMM’de fiili durum yaratıyor da koskoca muhalefet buna karşı nasıl fiili durum yaratamaz, anlamak olası değil.

 

Şurada seçimlere üç ay gibi minnacık bir zaman kaldı.

 

Çok zorlanırsanız, bu ateşten yasanın çıkmaması için istifa edin ve TBMM’yi kilitleyin.

 

Hiçbir şey kaybetmezsiniz; sadece üç ay maaş almazsınız ama 78 milyon insanımızı bekleyen büyük bir tehlikeden kurtarmış olursunuz.

 

Böyle bir uygulama seçimde millete iyi anlatıldığı taktirde muhalefete çok büyük oy kazandırır ve AKP’yi iktidardan kesinlikle indirir.

 

Ey muhalefet bunu yapmadığınız taktirde üç parti olarak bir araya gelip, RTE’nin talimatıyla gerçekleşen fiili duruma karşı birlik içinde yepyeni bir strateji ile çok daha etkili yöntemler kullanarak karşıt fiili durumlar yaratın.

 

Fiili durum yaratma ile ilgili Bülent Ecevit’in 1999 seçimlerinden sonra uyguladığı yöntemi hiç unutamam.

 

Hepimizin çok iyi anımsayacağı gibi seçimler olmuş ve milletvekilleri yemin etmektedirler.

 

Fazilet Partisi’nden seçilen türbanlı Merve Kavakçı’da Genel Kurul’a girmiştir.

 

Yemin sırası Kavakçı’ya geldiğinde Bülent Ecevit etkin bir liderin yapabileceği bir inisiyatif ile ‘’Sayın milletvekilleri bu hanımefendiye haddini bildirin, burası devlete meydan okunacak yer değildir’’ konuşması ile birlikte Kürsü’nün etrafını saran milletvekilleri ona bu fırsatı vermemişler ve fiili duruma dayalı bir darbeyi etkili bir fiili durumla anında önlemişlerdir.

 

Mustafa Kemal 1 Kasım 1922’de sultanlığı ilga ederken egemenliği millete vermek için yukarıda yazdığım gibi çok haklı olarak yeni bir devlet kurucusu olarak esaret zincirine bağlı beyinleri bertaraf etmek için parlamentoların doğasında olan fiili durum yaratma yöntemini uyguladı.

 

RTE ise Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini ortadan kaldırmak ve yeniden sultanlığı kendi şahsında mücessem kılmak için TBMM’de fiili durum uygulatıyor.

 

Ey muhalefet, milletin meclisini RTE’nin zorbalığından kurtarmak için sizi fiili durum yaratmaya ve birlik içinde hareket etmeye davet ediyorum.

 

‘’İç Güvenlik Paketi’’ denilen zorbalık ve sultanlık dayatmasının yasalaşmasını önlediğiniz taktirde tarih sizi şükranla anacaktır.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!