RTE, AKP’ye sızacak ajan milletvekillerinden korkmakta çok haklı

RTE, AKP’ye sızacak ajan milletvekillerinden korkmakta çok haklı
17 Mart 2015 10:59

7 Haziran 2015 milletvekili seçimi RTE için siyasal yaşamı açısından eskilerin deyimiyle bir hayat memat, Türkçe ifadesiyle yaşam ölüm meselesidir.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Bu nedenle geçmiş seçimlerde hiçbirine önem vermediği kadar bu seçimi çok ciddiye almakta ve kazanmak için çok büyük efor sarfetmektedir.

 

Öyle ki, cumhurbaşkanı olmasına rağmen tarafsızlığını yitirip suç işlemesi pahasına Anayasa’yı çiğneyip AKP için oy istemektedir.

 

Hatta o kadar büyük bir ümide kapılmış ki, başkanlık sistemine geçmek için Anayasa’yı çok rahat olarak değiştirebileceği dört yüz milletvekili istemektedir.

 

RTE’nin en büyük korkusu RTE iktidardan düştüğü veya halk kendisini bir koalisyon hükümeti kurma işaret verdiğinde istediği gibi at oynatamayacağı ve bunun sonucunda ”Yüce Divan”a gönderilme korkusudur.

 

Çünkü böyle bir durumda ”çözüm süreci” diye ifadelendirdiği ”ihanet süreci” rafa kalkacağı için bu doğrultuda küresel güçlere verdiği ülkenin federasyonlara ayrılması operasyonu son bulacağı için kendisi hakkında siyaseten hiç de iyi düşünmeyeceklerdir.

 

Okyanus ötesi, destekleyerek kullandığı ülkelerin liderleri sözlerini yerine getirmediği taktirde acımasız intikam aldığını bilmeyen var mı?

 

Çok yakın zamana kadar bunun örneklerini hepimiz birlikte gördük.

 

İşte RTE kendini acı bir akıbetten kurtarmak için 7 Haziran 2015 seçimini kazanmak mecburiyetinden ziyade, tabir yerinde ise mahkumiyetindedir demek daha doğru olur.

 

Bu nedenle RTE, cumhurbaşkanı olmasına rağmen gittiği her yerde Anayasa’yı çiğneyerek halktan AKP’ye oy istemektedir.

 

Bu hızlı seçim çalışmasının yanısıra, RTE’nin 7 Haziran 2015 milletvekili seçimleri ile ilgili çok değişik korkuları bulunmakta ve bunlar için çok etkili önlemler aldığı konuşulmaktadır.

 

Ben RTE’nin bu seçimle ilgili en büyük korkusundan bahsetmek istiyorum.

 

Evet, bu seçimle ilgili RTE’nin en büyük korkusu, milletvekili adayı olmak için AKP’ye başvuran kişilerden birçok kendi ve AKP karşıtı ajan ismin kamuflaj yöntemleriyle aday yapılması korkusudur.

 

Çünkü bu isimler milletvekili olduktan sonra AKP’nin içini karıştırıp, RTE’yi siyaseten çökertmek için etkinliklerde bulunacağı, en son olarak da partiden istifa edecekleri dillendirilmektedir.

 

Bu nedenle AKP’ye müracaat eden milletvekili aday adaylarını her açıdan incelemekle birlikte, RTE bunları bir de MİT kanalı ile araştırdığını daha önce basının yazdığı gibi herkes tarafından bilinmektedir.

 

Söylendiğine göre bu isimler AKP adayı olmak için kendilerine göre etkili olabilecek RTE ve Davutoğlu’na rahatça ulaşma imkanı olan kişileri kullanmaktadırlar.

 

Kimleri mi kullanıyorlar RTE ve Davutoğlu’na ulaşmak için?

 

Bürokratlarını, birkısım siyasetçileri, biliminsanlarını, akrabalarını, bu iki ismin danışmanlarını, yalanlarla dolu CV’lerini vs. AKP’den aday olmak için her tür kurnazlıkları kullanıyorlar RTE ve AKP karşıtı aday adayları.

 

İşte bundan haberi olan RTE çok korkmakta, her tür önlemi aldığı belirtilmektedir.

 

Örneğin, Davutoğlu’nun kontenjanından bile aday olabilecek hiçbir isim RTE’nin onayını almadan listeye konulmayacağı kararlaştırılmış durumdadır.

 

RTE, önlem olarak bir de şuna dikkat ediyormuş ki, başkaları tarafından aday olmak için kendisine telkin edilen isimlerden son derece kuşku duyuyormuş ve bu konuda Davutoğlu’nu da ayrıca uyarıyormuş.

 

Tüm bu alınan önlemlere rağmen AKP’yi içerden karıştırıp, RTE’yi çökertmek için ajanlık görevi verilen isimlerin tamamının listelere girmesi engellenebilir mi?

 

Asla mümkün değil.

 

Minareyi çalan çok değişik kılıflar hazırlıyor.

 

Bu nedenle RTE korkmakta çok haklı değil mi?

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!