Romatizmaya pratik öneri ve çözümler

Romatizmaya pratik öneri ve çözümler
5 Ekim 2015 10:51

Ey Büyük Türk milleti! Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, Vatan topraklarında canlarını feda ederek şehit olup, hakkın rahmetine kavuşan Vatan evlatlarını rahmet, Gazilerimizi minnetle anar. Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Acımız büyüktür. Cenab-ı Allah, Vatan hainlerini ve onlara destek verenleri, kahrı perişan etsin inşallah.

 

 

Değerli okuyucular!

 
Besin ve beslenmeye ilişkin konular, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiyede de, her sınıf tarafından ilgi ile karşılanmakta ve öğrenilmeye çalışılmaktadır. Beslenme ile sağlık arasındaki yakın ilgi bir yandan sağlıklarını korumak isteyen kişileri bu konuda bilgi edinmeye zorlarken, bir yandan da sentetik olmayan ve doğal besin ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan harcamaların aile bütçesinin en önemli kısmını teşkil etmekte oluşu konuya ekonomik bakımından da önem kazandırıyor. Sanayi ötesi toplum ülkelerinde aile gelirinin önemli miktarını harcayarak en mükemmel standartlara göre karşılanabilen besin ve beslenme ihtiyacı, Türkiye’nin de dahil olduğu bilinçli olarak beslenme ile yiyecek seçimi başlı başına önem taşıyan bir iş haline gelmektedir.

 

 

Besin ve beslenme konusu vicdan muhasebesi yapan hekimleri, gıda mühendislerini, veterinerleri, ruhunda Vatan sevgisi olan sanayicileri, gıda sektöründe tüm çalışanları, kimyagerleri, kimya ve ziraat mühendislerini, ayrıca bencillik ahlakından uzak, Allah’tan korkan, ruhunda Vatan sevgisini taşıyan ve toplumsal sorunları ön planda tutan Milletvekillerine de ihtiyaç olup, önemi olan bir konu haline gelmiş bulunuyor.

 

 

EY YÜCE TÜRK İSLAM ALEMİ!

 
Kış sezonunun arefesine girmiş bulunuyoruz. Kışla birlikte romatizmal ağrılar, sancılar da başlar. Ömrümüzün kış döneminde ise bu ağrı ve sızılar yıpranmış kemiklerimize yerleşir , kalır.

 

 

Hindistan’nın batı Himalaya dağları eteklerinin soğuk bölgelerinde ikamet eden Afgan ve Uygur Türk asıllı soydaşlarımızın sohbetlerinde: Romatizma insanı öldürmez. Romatizmal soronu olanlar daha uzun ömürlü oluyorlar. Ama çok da acı ve sızı çekerler. Romatizma ağrılarını zencefil ve C vitamini içeren sebze, meyve ve bitkiler yiyerek azaltıyorlarmış.

 

 

Romatizmal hastalıklarda soya çekimde oluyor. Maddi tasarruf edeyim düşüncesiyle, düzenli beslenmeden mahrum kalanlarda daha da yaygındır. Okulların açılması münasebetiyle, çocuklar sentetik madde ağırlıklı yiyecek ve Hindistan da tarım ilacı olarak kullanılan siyah gazlı içecekler tüketmesi ile bir şeyin farkına varmazlar ama yaşlılıklarında oburluklarının cezasını çekerler. Allah korusun. Eklemlere yerleşen ürik asit ağrılara neden olur.

 

 

Romatizma çoğu kez bir kaza sonucu kendini belli eder. Bir şok, bir kırık, eklemlerde bir arıza, gribal rahatsızlıkların sonucu vücuda giren bir virüs, iyi tedavi edilmemiş bir bel soğukluğu, romatizmal ağrılarının meydana çıkmasını kolaylaştırır. Şiddetli eklem romatizması hallerinde vakit kaybetmeden, kimyasal ilaç sektörlerinin hegemonyasına girmeyen ve vicdan muhasebesi yapan doktora baş vurmalıdır. Çünkü bu gibi hastalıklar kalp hastalıklarına yol açabilir.

 

 

Geçici nedenlere dayanan romatizmal hallerde de düzenli bir beslenmeyle hastalığı ilerletici (Doğal olmayan) yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Romatizmal sorunu olanlar ayrıca kalsiyum kaybına sebep olan yiyeceklerden de kaçınmalıdırlar.

 

 

Süt ürünleri, kemikleri güçlendirecek kireçli besinler, özellikle lahana, maydanoz, tere, soğan, kekik ve frenk üzümü gibi yiyecekler faydalıdır.

 

 

ROMATİZMA İÇİN PRATİK REÇETELER

 
Değerli okuyucular! Şurasını da açıklamakta fayda vardır, bitkisel tedavi (Kocakarı) destekleyicilerin şifalı etkileri belki bilimsel yönden henüz açıklanmamıştır ama yapılan deneyler faydalarını onaylamıştır.

 

 

REÇETE 1- Batı Himalaya eteklerinde dikkatimi çeken en önemli şey, eğrelti otu ve mürver yapraklarının doldurulduğu bir yatak şiltesinin üzerinde yatanlar romatizmal hastalıklara hiçbir zaman yakalanmazlar.
2- Romatizmal rahatsızlıklarından korunmak için, özellikle erkekler pantolonun arka ceplerine birer adet iri kestane koyarlarsa, kestane damla ve siyatikten koruduğunu söylüyorlardı.
3- Malzeme: 650 Gram soyulmuş taze Zencefil, 3,5 kilo kaliteli süzme bal, Bir kilo dut pekmezi, 250 Gram toz Havlıcan, 350 Gram Şanlıurfa fıstığı, 100 Gram toz haline getirilmiş adaçayı, 180 Gram toz haline getirilmiş çörekotu.

 
HAZIRLANIŞI: Soyulmuş taze Zencefil mutfak robotunda püre, Şanlıurfa fıstığı da toz haline getirilir. malzemelerin sığacağı iyice kurutulmuş derin bir leğene hepsi konur, tahta bir kaşık ile iyice karıştırılıp, kurutulmuş kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılarak, ışık görmeyen bir yerde muhafaza edilir.

 
KULLANILIŞI: Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 15 dakika önce bir tatlı yenir. Bu işleme 45 gün ara vermeden kullanılır, 12 gün ara verildikten sonra yeniden devam edilir. Hazırlanan macun bitinceye kadar, aynı düzenle devam edilir.

 

 

NOT: Reçeteleri kullanmadan önce, bencillik ahlakından uzak ve merhametli doktorunuzun görüş ve önerilerini alınız.
Ayrıca, bal ve pekmez karışımı olduğu için, şeker hastalarına tavsiye edilmez!

 

 

Cümle Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Allah’a inanıp ruhunda Vatan sevgisini taşıyan cümle Vatan severlerin, Vatana hizmet etmesini kendilerine nasip etsin.

 

 

ÖZDEYİŞLER

 
1- Hiç kimseye, İmandan sonra, sağlıktan daha üstün bir nimet verilmemiştir. Hz. Ebubekir (r.a.)
2- Ailede ve okulda haram olan faaliyetlerin ne olduğunu ve Vatan sevgisini öğrenmeyen bir çocuk yarın büyüdüğü zaman, Vatan sevgisinden mahrum kalır. (Numan Aladağ)
3- Boşuna şifa arama, hastalığımızın zor sırrı; acelecilikle ihmalcilik arasında, sallanıp duruyor. (Wolfgang Van Goethe)
4- İnsanlar, önce para kazanmak için sağlıklarını; sonra da sağlıklarını korumak için paralarını harcarlar. (Wolfgang Van Goethe)
5- İnsanın irade ve ruhundaki doğal iyileştirme gücü, en güçlü şifa kaynağıdır. (Numan Aladağ)
6- Allah’tan korkup sağlıklı olanlar, bencillik uğruna Vatana ihanet edenlerden daha mutlu olduğu apaçık bir gerçektir. (Numan Aladağ)
7- Ruhunda Vatan sevgisini taşıyan ve üretim sektörüne önem veren insan daima sağlıklıdır. (Numan Aladağ)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun