Roma gece hayatı ile muhteşem eğlenceler

Roma gece hayatı ile muhteşem eğlenceler
30 Eylül 2018 08:40

Roma da gece hayatı hakkında araştırma yapan kişiler bu özel şehrin son derece eğlenceli ve hareketli bir gece hayatına sahip olduğunu görebilmektedirler. Her zevke hitap eden eğlence mekânları ile birçok kişinin keyifli anlar yaşamalarını sağlamakta olan tüm bu mekânlar özellikle bu kalabalık şehirde bulunan herkesin kendine göre bir eğlence ortamı yaratabilmesini sağlamaktadır. Genellikle gece 22:00’den sonra açılmakta olan bu mekânlar muhteşem dekorları, hareketli müzikleri ve olanağanüstü eğlence anlayışları ile insanlara unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

 

 

Şehirde gece hayatı denince akıllara gelen ilk bölge Testaccio bölgesidir. Birçok eğlence mekânına ev sahipliği yapmakta olan bu bölge şehirde eğlencenin ana merkezi olarak kabul edilmektedir. Bunun yanında yerel halkın zaman geçirdikleri San Lorenzo bölgesi de eğlence anlamında Roma şehrinin en önemli bölgelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Şehrin hem akşam hem de gündüz saatlerin de hareketli olan diğer bölgeleri ise Cempo Dei Fiori Meydanı, Navona Meydanı ve İspanyol Merdivenleridir. Bu bölgeler roma gece hayatı için her zaman için her zevke hitap eden eğlence anlayışları ile dikkatleri çekmektedirler.

 

Roma da Gece Hayatı Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Roma da gezilecek yerleri hakkında birçok farklı yerde araştırma yapan insanlar bu şehre gittikleri zaman sahip oldukları kısıtlı süreyi değerlendirmek için sadece görmeleri gereken yerleri önceden belirlemeli ve mutlaka zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmelidirler. Roma denince akıllara gelen ilk yer kesinlikle tarihi collesium’dur. Eski Roma İmparatorluğu döneminde gladyatör dövüşlerinin yapıldığı bu alan günümüzde halen orijinal yapısını korumakta ve tarihe meraklı olan kişilerin ilgilerini çekmektedir.

 

Bunun yanında Aziz Petrus Bazilikası, Trevi Çeşmesi veya Roma Forumu da mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Şehrin her köşesi tam anlamı bile açık hava müzesini andırmaktadır. Bu sebeple tarihe merakı olan ve özellikle Roma İmparatorluğunun ne kadar gelişmiş bir uygarlık olduğuna tanıklık etmek isteyen kişiler bu şehre akın etmektedirler. Şehrin tanıtan birçok tatil sitesi olması da insanların kısa zaman içinde şehir hakkında birçok fikir edinebilmesine olanak tanımaktadır.