Rogue One: Bir Star Wars hikayesi

Rogue One: Bir Star Wars hikayesi
13 Aralık 2016 11:35

Tüm dünyada gişe rekorları kıran film serisi Star Wars’un; en son filmi olan Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi 16 Aralık 2016 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

 

 

 

 

Kurgusal bir galakside süre gelen güç savaşlarının konu edildiği çekimlerde aydınlık taraf iyiliği, karanlık taraf ise kötülüğü temsil ediyor. 7 dalda Oscar ödülü alan George Lucas’ın senaristliğini yaptığıı filmdeki zaman dilimi çok geniş olduğu içi kronolojik sıralama yapmak oldukça zor. Zaten filmin çekimlerinde 4. Seriden başlanmış olması bile yeterince kafa karıştırıcı. Ancak Yıldız Savaşları seyircisi genellikle filmin ve karakterlerin hayranları oldukları için hikâyenin çizgi romanlarını okuduklarından dolayı sıralama çok da problem değil. Esas kurgu ise şöyle: Skywalker babası olmayan bir çocukken şehre gelen prenses sayesinde uzay gemisi ile birlikte Cumhuriyet’e doğru yolculuğa çıkıyor. İçindeki benzersiz güç ise Jedilar tarafından keşfedilerek eğitime sokuluyor. İçinde sürekli iyilik ile kötülüğün savaştığı bu genç delikanlı birtakım olaylar sonucu tarafını seçmek zorunda kalıyor.

 

 
Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi izle simli yeni çekilen seride bu kez farklı bir savaş hikayesi var. FilmdeGalaktik İmparatoru’nun emriyle birleşen asilerin, görevlerini yerine getirme çabaları anlatılıyor. Ölüm yıldızının gizli planlarının önemi dolayısıyla asiler bu plan haritasını çalmanın peşindeler ve aksiyon bu noktada başlıyor. Galaktik Cumhuriyeti’nin sıra dışı yaratıkları ve zamanda yolculuk temasının bu filmde de yer aldığını söylemekte fayda var.

 

 
Daha önceki Star Wars filmi serilerinde bire bir dövüşlerin çokça yapıldığını herkes bilir. Özellikle DarthVader ile Yoda’nın ve Skywalker’in ışın kılıçlı dövüşleri meşhurdur. Ancak RogueOne: Bir Star Wars Hikayesi bölümünde bu tür yakın dövüşlerin pek fazla yer almayacağı tahmin ediliyor. Bunun yerine seyirciyi, kitlesel savaşların ön planda olacağı bir sinema bekliyor. Görsel efektler konusunda 2015’te vizyona giren Güç Uyanıyor isimli yeni üçlemelerden ilkini aratmayacağı kesin gözüyle bakılıyor.Film en kısa sürede sitemiz Hizliizlefilm.Net‘te yerini alacaktır..