Roberto Carlos’a evinin önünde taraftar desteği

Roberto Carlos’a evinin önünde taraftar desteği
21 Aralık 2014 19:21

Sivasspor’la yollarını ayıran Roberto Carlos, evine gelip kararından vazgeçirmek için sevgi gösterisinde bulunan taraftarlara, “Yönetimle yaptığımız toplantıda ayrılık kararının daha iyi olacağına karar verdim. Yoksa gitmek istemiyordum” dedi.

 

Roberto Carlos, evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Üzgün olduğu gözlenen Carlos, Sivasspor’da güzel günler yaşadığını belirtirken şunları söyledi:

 

“Benim için çok büyük bir deneyim oldu. Taraftarımız bizi çok güzel destekledi burada olduğumuz sürece. Geçen sene güzel bir oyun oynadık, takımımızı iyi yerlere taşıdık. Bu sene de güzel oynadık ama gol eksik kaldı. Futbolda da gol olmayınca sonuç olmuyor. Başarısızlık oluyor. Benim için çok güzel bir deneyimdi ve çok mutlu günler geçirdik burada. Dünkü maç sonrasında akşam yönetim ile yaptığımız toplantı vardı. Uzun uzadıya konuştuk ve bırakmamın bu takım için daha iyi olacağına karar verdik. Yönetim maç sonrası tepkilerden bahsetti. Bunların hepsinin sonucunda bırakmanın daha doğru olacağına karar verdik. Ben gitmek istemiyordum ama yaptığımız toplantıdan sonra ayrılma kararı aldım. O havayı hissettim. Bana taraftardan tepki olmadığını biliyorum. Ayrılıklar güzel şeyler değil. Kim ne kadar hatalı kim yanlış yaptı bilinmeden ayrılma doğru değil ama belki bunun takım için daha doğru olacağına karar verdik.”

 

‘TEK EKSİĞİMİZ GOLDÜ’

 

Sezon başında dünya kupası nedeni ile geç geldiği yönündeki eleştirilere ve yardımcı antrenör Cesar Domingos’un ayrılmasına da değinen Carlos, bu konuda şöyle konuştu:

 

“Dünya kupasına biraz daha fazla şey öğrenmek için gittik. Yeni deneyimler için gittik. Cesar, iyi bir antrenör ve futbol adamıydı ama beraber çalışma konusunda anlaşmazlığa düştük ve yollarımızı ayırmak zorunda kaldık” dedi. Takımın her zaman güzel futbol oynatmaya çalıştığını belirten Carlos, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Belki biraz şansızlık vardı. Aslında bu sezon da iyi oynadık. Türkiye ligine bakarsanız güzel futbol anlamında en iyi oynayan Sivasspor’dur ama gol eksik kalıyor. Rakip takımların teknik direktörleri tebrik ve teşekkür ediyorlardı güzel futbolumuz için. Bakarsanız istatistiklere hemen her maçta üstünüz. Kaleye çektiğimiz 7-8 şutlar var ama gol olmayınca anlam kazanmıyor. Rakipler 1-2 şutta gol buluyordu.”

 

‘HAKEMLER CANIMIZI YAKTI’

 

Ligde bu sezon hakemler konusunda çok fazla canlarının yandığını belirten Carlos, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Hakemlerin ciddi anlamda zararlarını gördük. Hemen her maçta gördük. Akhisar maçında penaltımız iptal edildi, Eskişehir maçında verilen 6 dakika uzatmanın sonunda yediğimiz gol var. Bu zararları hep çektik. Umarız ki bu değişir ve Sivasspor için daha doğru kararlar verilir. Ben bir çok ülkede futbol oynadım ama bu sezon karşılaştığımız kadar çok hakem hatası ile hiç bir ülkede karşılaşmadım. Hakemlerin biraz daha ileriye gitmesi, FIFA ve UEFA’de yer alması için profesyonelleşmeleri şart.”

 

‘3 OYUNCU İSTEMİŞTİK’

 

İyi bir takım olmak için eşit seviyede en az 14 futbolcu olması gerektiğin belirten Carlos devre arasında takımı güçlendirmek için isimler belirlediklerini belirtirken de şöyle dedi:

 

“Şu andaki devre arasında benim 3 isim vardı almak istediğim. 3 oyuncu istiyorduk ama buna zaman olmadı. Ama zaman ve fırsat olsaydı yönetimimiz bize destek olup gereken oyuncuları getirecekti.”

 

Futbolcularla sorunu olmadığını belirten Carlos, “Herkesi aynı şekilde hoş tutmak mümkün değil. Oynayan arkadaşlarımız mutlu oluyor, oynamayanlar ise mutsuz oluyorlar, belki bize karşı da bir hoşnutsuzluk oluyor. Ama onları oyuna sürdüğümüzde diğerleri kadar fayda sağlayamıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

ADEM KOÇAK’A ÖVGÜ

 

Kararından dönüşünün olup olmadığı sorusu üzerine Carlos, “Ben böyle bir karar aldığımda genelde dönüşü olmaz. İnter, Real Madrid, Fenerbahçe ve Corinthias’da böyle oldu. Kişisel hayatımda da böyle. Bir karar aldığım zaman geri dönüşüm zordur. Her zaman Sivassporu takip etmeye ve gönülden desteklemeye devam edeceğim. Burada unutamacayacağım anılarım var” dedi.

 

Birlikte getirdiği Cicinho ve Da Costa gibi oyuncuların da ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna da , “Bu yönetimin de isteğine bağlı olan bir şey. Ama ben gidince onların gideceğini sanmıyorum. Bir oyuncu var ki burdan sonraki gideceğim kulüplerde de yanımda görmek isteyeceğim. O isim Adem Koçak. O üst seviye bir profesyonel ve iyi bir karakter. Eğer hepsi Adem gibi olsa bu durumda olmazdık” dedi.

 

Takımdan ve Sivas’tan buruk ayrılacağını dile getiren Carlos, “Bir burukluk ve üzüntü var ama bir yandan da ailemin yanına gideceğim. Uzun zamandır ailemin yanında olamadım, onların yanında olacağım için buruk da olsa bir sevinç var. Ama buranın çok fazla özlemini hissedeceğim. Şimdi evime gideceğim ve yeni gelecek teklifleri değerlendireceğim” diye konuştu.

 

TARAFTAR EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANDI

 

Carlos’un ayrılık kararını öğrenen 100 kadar taraftar, Roberto Carlos’un Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan evinen önünde toplandı. Uzun süre ‘Bırakma bizi Roberto Carlos’ tezahüratı yapan taraftarlar, Sivasspor’dan ayrılmasını istemediklerini söylediler. Evinin önüne çıkarak taraftarlara sarılan Carlos’un duygulandığı gözendi. Bazı taraftarlar da gözyaşlarını tutamadı. Evinin önünde meşale yakıp uzun süre bekleyen taraftarların çağrıısı üzerine bir kez daha dışarı çıkan Carlos’u kırmızı beyazlılar omuzlara alarak sevgi gösterisinde bulundular, kararını tekrar gözden geçirmesini istediler.