Rıza Kayaalp’ten gururlandıran başarı

Rıza Kayaalp’ten gururlandıran başarı
22 Ağustos 2017 22:11

DÜNYA Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 130 kg’da Rıza Kayaalp, üçüncü kez dünya şampiyonu oldu.

 

 

 

Ayrıca Şampiyonada Türkiye takım klasmanında Dünya üçüncüsü oldu.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda grekoromen branşında yapılan müsabakalarda milli güreşçiler 2 altın ve 1 bronz madalya kazandı. Yarın müsabakalar Kadınlar branşında 55, 58, 63 ve 75 kilolarında yapılacak olan müsabakalar ile devam edecek.

OLİMPİYATIN RÖVANŞINI ALDI

İkinci gün yapılan müsabakalarda geçtiğimiz aylarda yedinci Avrupa Şampiyonluğunu kutlayan Olimpiyat ikincisi milli güreşçimiz Rıza Kayaalp şimdide üçüncü Dünya Şampiyonluğunu kutladı. Seri başı olarak başladığı müsabakalarda 1/8 turunda Özbekistanlı rakibini, çeyrek finalde Belaruslu rakibini, yarı finalde de Kübalı rakibini devirerek finale kadar yükseldi. Böylece 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında şampiyonluğu Kübalı güreşçi Lopez’e kaptıran Rıza, Dünya Şampiyonasında da Kübalı güreşçi Pino’yu devirerek rövanşını almış oldu. Büyük bir başarıya imza atan Rıza, akşam seansında Estonyalı rakibi Heiki Nabi’yi de yenerek üçüncü kez Dünya şampiyonluğunu ilan etti.

TÜRKİYE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Öte yandan yapılan müsabakalar neticesinde Türkiye Grekoromen branşında takım olarak 34 puanla Dünya üçüncüsü oldu. 46 puanla Rusya birinci, 36 puanla İran takımı da ikinci oldu. Ancak Türkiye Rusya ve İran takımları şampiyon çıkaramazken Türkiye iki şampiyonla Dünyada birinci oldu. Türkiye takımı adına kupayı Grekoromen Güreş A Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora aldı.

Madalya alan sporcuların isimleri şöyle:

130 kiloda Rıza Kayaalp-Altın (3)

85 kiloda Metehan Başar-Altın

66 kiloda Atakan Yüksel-Bronz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rıza Kayaalp’e tebrik telefonu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp’i kutladı.

Fransa’nın Başkanti Paris’te düzenlenen Dünya Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda finalde mindere çıkan Rıza Kayaalp, Estonyalı Heiki Nabi’yi 2-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kariyerindeki 3’üncü dünya şampiyonluğunu kazanan Kayaalp’i telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra şampiyonada takım halinde dünya üçünsücü olan Milli Takım’ın antrenörü Salih Bora’yı ve diğer sporcuları da başarılarından dolayı kutladı.

Bakan Osman Aşkın Bak’tan Rıza Kayaalp’e tebrik telefonu

GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp’i telefonla arayarak tebrik etti.

Rakibiyle yaptığı müsabakanın ardından Kayaalp’i arayan Bakan Osman Aşkın Bak, telefon görüşmesinde milli güreşçiyi kazandığı altın madalya ve ülkemize yaşattığı büyük seviçten dolayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Bakan Osman Aşkın Bak, Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp için ayrıca tebrik mesajı da yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp kardeşimi başarısından dolayı yürekten kutluyorum. Dünya Şampiyonası öncesinde verdiği sözü tutarak spor hayatında elde ettiği şampiyonluklara bir yenisini daha ekleyen ve 3. kez Dünya Şampiyonu olan Milli Sporcumuzun daha büyük başarılar kazanacağına inanıyorum. Uluslararası arenada Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın tüm dünyaya dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum”

 

Kaynak: DHA