Reza’nın kefalet talebi reddedildi, Halkbank hisseleri düşüyor

Reza’nın kefalet talebi reddedildi, Halkbank hisseleri düşüyor
26 Mayıs 2016 11:33

Halkbank hisseleri, medyada yer alan haberlerde ABD’de yürütülen Zarrab soruşturmasında Halkbank’ın eski genel müdürünün de adının geçmesi üzerine yüzde 3’ün üzerinde düştü.

 

 

 

Mart ayında Miami’de gözaltına alınmasından bu yana tutuklu olan Türk-İranlı altın ticaretçisi Rıza Zarrab, İran’ın veya diğer kurumların ABD yaptırımlarını gözardı etmesine yardımcı olarak yüz milyonlarca dolarlık mali işlem gerçekleştirmekle suçlanıyor.

 

 

KEFALET İSTEĞİ REDDEDİLDİ

 

 

ABD’li savcılar yüksek miktardaki varlığından dolayı kaçma riski olduğu için ABD yaptırımlarını deldiğinden dolayı tutuklu bulunan Türk-İranlı altın ticaretçisi Rıza Zarrab’ın kefalet isteğini reddetti. ABD’de yürütülen Zarrab soruşturmasında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış ile Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da olması ve savcının, 17 Aralık iddianamesini Zarrab davasında delil olarak sunması düşüşü etkiledi.

 

 

YÜZDE 3 KAYIP

 

 

Bir bankacılık analisti Halkbank hisselerindeki düşüş ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Satışlar Zarrab iddianamesinde Halkbank’ın eski genel müdürünün de adının geçmesiyle ilgili” dedi. Halkbank hisseleri bu sabah 8.97 liraya kadar gerilemesinin ardından saat 0959’da yüzde 3 kayıpla 9.01 liradan işlem görüyor. (REUTERS)