Reza Zarrab suçunu kabul etti

Reza Zarrab suçunu kabul etti
28 Kasım 2017 18:40

ABD’de süren davanın Savcısı, Reza Zarrab’ın suçunu kabul ettiğini ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya tanıklık yapacağını açıkladı.

 

 

 

Davanın bugünkü duruşması öncesi Yargıç Richard Berman’ın, “Mahkemeye kim gelecek?” sorusunu yanıtlayan Savcı, “Reza Zarrab suçunu kabul etti ve Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirilecek” dedi.

 

Yargıç Atilla’nın avukatlarının erteleme talebini reddetti

 

Yargıç Richard Berman, ABD’de süregelmekte olan Reza Zarrab davasında, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın avukatlarının, davanın asıldan görüşülmesinin iki hafta ertelenmesi talebini reddetti.

 

“Mahkemeye sunulan belgeler altında gömülü kaldıklarını” savunan Atilla’nn avukatları, davaya bakan Yargıç Richard Berman’a ilettikleri dilekçede dava başlangıcının iki hafta ertelenmesini istedi.

 

Yargıç Berman’ın “acil olarak yanıtlanması gerek” başlığıyla dava dosyasına eklediği belgeye savcılıktan itiraz geldi ve davanın ertelenmemesi gerektiğini belirtti.

 

Savcılık, avukatların isteğinin “kurallara uygun olarak haksız zaman kazanma girişimi” olduğunu’ savundu ve davanın ertelemesine itiraz etti.

 

Yargıç Berman da, bugün yerel saatle 09:15’te başlayan duruşma öncesinde, Atilla’nın avukatlarının yaptığı başvuruyu “reddettiğini” açıkladı.

 

Yargıç Richard Berman dünkü duruşmada, “Zarrab davasının tek sanığının, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla olacağını” söyledi. Davada görev yapacak jüri üyelerinin seçimi için yapılan duruşmaya Atilla, mahkum üniforması yerine takım elbise ile çıktı. Reza Zarrab duruşmaya katılmadı. Daha önce “ABD Zarrab’a karşı” olan dava adı da “ABD Atilla’ya karşı” olarak değiştirildi.

 

 

Nafiz Albayrak / New York, (DHA)