Reza Zarrab davasında son gelişme! Kim bu 15 şahit?

Reza Zarrab davasında son gelişme! Kim bu 15 şahit?
26 Eylül 2017 11:34

ABD’de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasında son gelişme; Zarrab’la birlikte tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, jürili ana duruşma için “15’e yakın şahitleri olacağını” açıkladılar.

 

 

 

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, dün görülen duruşmada ana davanın ne zaman görüleceği ele alındı. Hakim Richard Berman daha önce jürili ana dava için 30 Ekim tarihini koymuştu. Ancak, yeni iddianame ile AKP’li eski Bakan Zafer Çağlayan başta olmak üzere yeni isimlerin de davaya dahil edilip, haklarında tutuklama kararı çıkarılması üzerine, avukatlar “savunmalarını hazırlamak üzere ek süre” istediler.

 
“ŞAHİTLERİMİZ VAR…”

 

Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, ek süreyi “ana dava için şahitler belirlemek için istediklerini” söylediler. Avukatlar, daha önce bir kez Türkiye’ye gidip görüşmelerde bulunduklarını, ancak bir kez daha gitmeye ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. Atilla’nın avukatları, ana duruşmaya 15 kadar şahit sunabileceklerini de belirttiler.

 
“TUTUKLANMA KORKUSU İLE GELEMEYEBİLİRLER…”

 

Davayı açan New York Güney Bölge Federal Savcılığı, avukatların “şahitlerimiz olacak” çıkışı üzerine, bu şahitlerin isimlerini istedi. Ancak avukatlar, “şahit listesinin ancak Türkiye’ye yapmayı planladıkları ziyaretten sonra kesinleşeceğini” belirttiler.

 

Bunun üzerine Hakim Berman da, en geç 30 Ekim’e kadar şahit listesinin mahkemeye sunulmasını istedi. Avukatların, şahitler konusunda bir “kaygılarını” daha dile getirdiler; “Şahitlerin, ABD’ye girişte tutuklanma ihtimalleri olabileceğini” belirterek, mahkemeden çapraz sorguların “tele konferans yoluyla yapılması” için düzenleme yapılmasını istediler. Hakim Berman bu konuda kesin kararını ise daha sonra vereceğini açıkladı.
JÜRİLİ DAVA 27 KASIM’DA

 

Duruşma sonunda Hakim Berman, jürili ana dava için 27 Kasım tarihini belirledi. Ancak bu tarih konusunda da, yine avukatlar ve savcılık ile istişarede bulunacağını bildirdi.

 

 

Kaynak: Zeynep Gürcanlı/Sözcü

 

Reza Zarrab davasında son gelişme! Kim bu 15 şahit?