Reytingler neden ölçümleniyor?

Reytingler neden ölçümleniyor?
31 Mayıs 2018 14:59

Bir çok dizi reytingler nedeniyle yayından kaldırılıyor? Peki nedir bu reyting, neden ölçümlenir?

 

İnternet her ne kadar televizyon izlenimini düşürmüş olsa da günümüzde hala televizyon izleme sayıları ciddi rakamlara ulaşmaktadır. Bir çok televizyon programı ve dizi yayınlanmaya devam ederken bir çoğu da reytingler nedeniyle yayından kaldırılıyor. Peki reyting sonuçları neden televizyon kanalları için önemli? Bu yazıda reytinglerin neden bu kadar önemsendiğini ve neden ölçümlendiğini sizinle paylaştık.

Reytingler neden önemli?

Televizyon kanalları yayın lisansları ciddi ödemeler yapmaktadır. Yayın ekipmanları, stüdyolar, çalışan giderleri bir hayli fazla olan sektörün tek gelir kaynağı reklamlardır. Reyting sistemi bilinenin aksine aslında izleyiciyi ilgilendiren bir sistem değildir. Reyting sistemi kanalların tek gelir kaynağı olan reklam verenler için kurulan bir sistemdir.

Bu sistem kanal sahipleri içinde büyük önem taşımaktadır. Kanallar yayınlanan yapımların o gün içinde rakiplerine göre ne kadar izlendiğini görerek yapımların yayın sürelerini belirlemektedir. Bu nedenle reyting sıralamasında düşün oranlar alan yapımların ekran maceraları kısa sürmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi reyting sadece reklam verenler için hazırlanmış bir sistemdir. Reklam verenler bu sonuçlara bakarak hangi kanalda, hangi programın, hangi saatte ne kadar izlendiğini kontrol ederek, bu doğrultuda reklam vermektedir.

Reyting sonuçları canlitv.com’da

Reyting sonuçlarına en hızlı ve en doğru şekilde ulaşmak için online yayın sektörünün kurucusu, 13 yıldır online yayın hayatına devam eden canlitv.com’u ziyaret etmeyi unutmayın. Canlitv sayesinde yüzlerce kanalın canlı yayınını hd kalitede kesintisiz ve donmadan izlerken, kanallar hakkında son gelişmelerden ve yayın akışlarından haberdar olabilirsiniz.