Reuters: Seçimler öncesinde Erdoğan’ın medyayla savaşı kızıştı

Reuters: Seçimler öncesinde Erdoğan’ın medyayla savaşı kızıştı
28 Mayıs 2015 10:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için “Ey New York Times haddini bil” karşılığını alan New York Times gazetesinin ardından, Türkiye’yi sarsıntılı bir döneme girebileceği yolunda bir analiz yayınlayan uluslararası haber ajansı Reuters, Erdoğan’ın yine pek hoşuna gitmeyecek bir analize daha imza attı.

 

 

Reuters dün Erdoğan için “Erdoğan Türkiye’yi sarsıntılı bir döneme sokabilir” ifadelerinin yer aldığı bir değerlendirme yayınlamıştı.

 

 

Ayla Jean Yackley ve Nick Tattersall imzalı ikinci analiz ise, “Seçimler öncesinde Erdoğan’ın eleştirel medyayla savaşı kızıştı” başlığını taşıyor. Değerlendirmede Erdoğan’ın muhalif kesim üzerindeki baskıları bir kez daha kaleme alındı.

 

 

Analizde, Anayasa’nın Erdoğan’a seçim faaliyetleri yürütmesine izin vermemesine rağmen kendisinin Türkiye’nin her yerinde sahne aldığı ifade edilirken, Erdoğan için, “7 Haziran’daki seçim öncesinde AKP’nin yeterli bir başarıya imza atıp kendisine daha büyük bir güç sunmasını umuyor” denildi.

 

 

Yazıda sadece yerel basının değil, uluslararası medyanın da Erdoğan’ın hışmından payına düşeni aldığı vurgulanırken New York Times gazetesinin eski muhabirlerinden Stephen Kinzer’ın Erdoğan tarafından ‘devletin düşmanı‘ olarak nitelendirildiği için kendisine verilmesi planlanan fahri hemşerilik beratının son anda iptal edildiği hatırlatıldı.

 

 

Analizde Erdoğan’ın Uşak mitinginde New York Times için söylediği “Ücretli şarlatanlar” sözlerine de yer verildi.