Resmen kuruldu! İşte partisinin adı

Resmen kuruldu! İşte partisinin adı
19 Kasım 2014 18:54

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in kurucuları arasında bulunduğu Millet ve Adalet Partisi’nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi.

 

Partinin kurucu üyelerinden Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir, Millet ve Adalet Partisini kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına sundu. Bakanlıktan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdemir, bugünü Türk siyasi hayatında milat olarak gördüklerini söyledi.

 

Siyaset kurumunun iktidar ve muhalefetiyle ülkeyi yönetemez hale geldiğini savunan Bozdemir, “Ülkemizde şu an demokrasi, hukuk ve ahlak askıya alınmıştır. Mevcut hükümet, artık yönetme melekelerini ve kabiliyetini kaybetmiştir” dedi.

 

 

26781966

 

Partinin adının Millet ve Adalet Partisi olarak belirlenmesinin sebebini de açıklayan Bozdemir, şöyle devam etti:

 

 

“Millet, kaybettiğimiz birlik ve beraberliğimizi ifade ediyor. Millet olmanın güzel vasfını tekrar kazanırız diye milleti koyduk. Adalet ise maalesef şuan en çok hırpalanan, toplumda adalete karşı olan güven, tamamen sarsılmış durumda. Bizi yeni bir parti olarak düşünmeyin. Biz, ‘yeni siyaset’ diyoruz. Siyaset kurumunu yeniden yapılandıracağız, yeniden kuracağız. Lider ve menfaat odaklı olmayan, başkalarını ötekileştirmeyen, bütün insanımızı kucaklayan… Bu ülkede tekrar birliği, beraberliği ve huzuru yakalamak istiyoruz. Siyaset kurumu, kin ve nefret söylemleriyle toplumu ciddi manada ayrıştırmış, toplum bir umutsuzluğa düşmüştür. Biz milletimize inanıyoruz, güveniyoruz.”

 

Hedeflerinin ne olduğu yönündeki soru üzerine Mehmet Bozdemir, temel hedeflerinin toplumsal uzlaşı ve barışı temin olduğunu söyledi. Bozdemir, “Hukuk, güvenlik güçleri itibarsızlaştırıldı, devlet itibarsızlaştırıldı” dedi.

 

Partilerini milletten gelen talepler üzerine kurduklarını ifade eden Bozdemir, en kısa zamanda örgütlenmeyi tamamlayarak seçimlere gireceklerini bildirdi.

 

5 Aralık’ta büyük kongrelerini yapacaklarını aktaran Bozdemir, “Meclis’ten partinize katılımlar olacak mı?” sorusu üzerine, “Şuan milletvekili olarak Sayın İdris Naim Şahin var. Biz değerler hareketi olarak birçok milletvekiliyle görüştük. İnşallah bize büyük katılımlar olacak” diye konuştu.

 

Bozdemir, TBMM’de grup kurabileceklerini söyledi.

 

Şahin: Mevcut iktidar ülkeyi düşürdüğü kötü durumu yalanlarla örtbas etme gayretinde

 

Şahin, partisinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına verilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması ve hak ettiği itibarına yeniden kavuşması için yola çıktıklarını söyledi.

 

“Mevcut iktidarın ülkeyi düşürdüğü kötü durumu yalanlarla örtbas etme gayretinde” olduğunu öne süren Şahin, toplumsal alanda büyük bir ayrışmanın yaşandığını, vatandaşın devletine güveninin sarsıldığını savundu.

 

İktidarın uyguladığı yapının, Türkiye Cumhuriyeti’ni tamamen tasfiye etme amacı taşıdığını iddia eden Şahin, “Bugün ülkemizde hırsızı yakalamak suç olmuştur. Oduncu Ahmet’i, fırıncı Hasan’ı, işçi Hüseyin’i yargılamak meşru ama kendisini dokunulmaz zannedenleri yargılamak artık suç ve imkansız hale getirildi” diye konuştu.

 

İktidarın yurt içinde ve yurt dışında güven vermediğini ileri süren Şahin, şunları kaydetti:

 

“Ülkemizde millet için değil millete rağmen bir yönetim anlayışı benimsendiğinden dolayı bu kötü gidişe dur demek için bu yola çıktık. Yozlaşmış, yolsuzluk batağına saplanmış, kendi milletine şantaj yapanlara boyun eğmiş, yeni vesayetler icat etmiş ve kendini tüketmiş bir siyaset anlayışını burada önce camiamız olarak, sonra da gönülleri, fikirleri, duyguları bizimle olan aziz milletimiz adına reddediyoruz. Bu kadro, adaletten asla şaşmayacaktır. Bu kadronun adalet anlayışı sadece adalet saraylarında kalmayacak, vatanın her karış toprağında, hayatın her anında ve her alanında hakim olacaktır. Eski ya da yeni vesayetin her türlüsüne sonuna kadar karşı duracağız.”

 

“Türk siyasi tarihinde bir milat olacak”

 

MİLAD Partisi kurucularından Mehmet Bozdemir, partinin Türk siyasi tarihinde bir milat olacağını söyledi.

 

Türkiye’nin “legal ama görünmeyen, yönetme melekelerini tamamen kaybetmiş bir hükümet tarafından yönetildiğini” öne süren Bozdemir, bu durum karşısında mevcut muhalefet partilerinin de bir alternatif olamadığını savundu. Bozdemir, şöyle konuştu:

 

“Türkiye’de bir partinin devletleşmesini ve devletin de partileşmesini yaşıyoruz. Bizi yeni bir siyasi parti olarak algılamayın. Biz, yeni bir siyasetiz. Siyaset kurumunu yeniden yapılandıracağız. Türkiye’nin en önemli problemi hiçbir problemi çözemeyen, itibarsızlaştırılmış siyaset anlayışıdır. lider odaklı olmayan parti içi demokrasisini işleten, kadro odaklı proje bazlı bir siyasi parti olacağız.”

 

Altıparmak da partinin kurucuları arasında

 

Öte yandan yasa dışı dinlemelerle ilgili “paralel yapı” iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da partinin kurucuları arasında yer alıyor.