Reina’nın görüntüsü saldırgana Rakka’dan gelmiş!

Reina’nın görüntüsü saldırgana Rakka’dan gelmiş!
19 Ocak 2017 10:59

Reina’da 39 kişiyi öldüren ve Esenyurt’ta yakalanan Abdülgadir Masharipov’un sorgusunda “Saldırıyı yapacağımız kesinleşince (IŞİD’in başkent ilan ettiği Suriye kenti) Rakka’dan bağlantı kurduğum emir, Reina’nın içinden görüntü gönderdi. Bu görüntüyü tekrar tekrar izledim, saldırıya başladım” dediği iddia edildi.

 

 

 

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre, Masharipov, sorgusunda saldırıda Reina’nın nasıl seçildiğini şu ifadelerle anlattı:

 

 

“Yılbaşı akşamı Taksim’deki yoğun güvenlik önlemi olması nedeniyle sahilde yaptığım keşfin ardından Reina’da karar kılındı. Reina’nın kapısındaki güvenlik önleminin az olduğunu görmüştüm. Burası uygunda ama içerisiyle ilgili bir bilgim yoktu. Bu durumu bana talimat veren kişiye aktardım. Saldırıyı yapacağımız kesinleşince Rakka’dan bağlantı kurduğum emir, Reina’nın içinden görüntü gönderdi. Bu görüntüyü tekrar tekrar izledim. İçerinin planını iyice ezberledikten sonra Zeytinburnu’na giderek silahı aldım, geri döndüm ve saldırıya başladım.”

 

 

 

‘İNTERNETTEN DERLENEREK HAZIRLANMIŞ OLABİLİR’

 

 

Polis, görüntünün içeriği ve kaynağıyla ilgili araştırmanın sürdüğünü bildirirken, Reina’nın internet sitesi ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerden derlenerek hazırlanmış olabileceğini bildirdi.

 

 

Fotoğraf: © REUTERS/ Murad Sezer